Kaya Çilingiroğlu: Baskı nerede hissediliyor anlamıyorum

AKP'den nemalanan isimlerin başlattığı "Türkiye'de baskı" tartışması devam ediyor...

Kaya Çilingiroğlu: Baskı nerede hissediliyor anlamıyorum

Hülya Koçyiğit gibi AKP’den nemalanan ünlü isimlerin başlattığı “baskı” tartışması yine AKP’den nemalanan ünlü isimlerle birlikte yürütülüyor. Tartışmaya katılan son isim Kaya Çilingiroğlu oldu. Tam olarak ne iş yaptığı bilinmeyen zengin insanlar arasında yer alan Kaya Çilingiroğlu, Hülya Avşar’ın eşi olmasıyla kamuoyu tarafından bilinir olmuştu.

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin’in yaptığı röportajda Kaya Çilingiroğlu, “Bası nerede hissediliyor anlamıyorum” ifadelerini kullandı. Çilingiroğlu, “Ben baskı olduğunu düşünmüyorum. Güney’de isteyen rahat rahat bikinisini de giyiyor, içkisini de içiyor. O baskı nerede hissediliyor anlamıyorum. Bazı insanların siyasi söylemleri oluyor. Onlar rahatsız ediyor olabilir” diye konuştu.

Çilingiroğlu’nun röportajındaki ilgili yer şöyle:

– Sosyal medyaya nasıl bakıyorsunuz? Coşkun Sabah ‘Yetkim olsa Twitter’ı derhal kapatırım’ dedi.

Daha neler canım. Sosyal medyayı seviyorum. Kapatılmasına gerek yok. Özgürlük kısıtlamalarına karşıyım.

– Şu sıralar en çok özgürlük konuşuluyor. Kimi baskı var diyor, kimi yok. Sizce?

Ben baskı olduğunu düşünmüyorum. Güney’de isteyen rahat rahat bikinisini de giyiyor, içkisini de içiyor. O baskı nerede hissediliyor anlamıyorum. Bazı insanların siyasi söylemleri oluyor. Onlar rahatsız ediyor olabilir.

– Nasıl bir Türkiye görüyorsunuz?

Türkiye Etiler’den ibaret değil. Türkiye dediğimiz bizim yaşadığımız Türkiye değil ki. 15 Temmuz’da Bodrum’daydım. O gün Cumhurbaşkanı’na bir şey olsaydı, belki insanlar sokağa dökülüp birbirini doğrayacaktı palayla. Akşamına bakıyorsun herkes rakı içiyor. Değişen bir şey yok. İnsanlar şunu algılayamadı. Orada bir hadise olsaydı Türkiye başka yerlere gidebilirdi.