"Kavel'de yakılan ateş bugün de yanmaya devam ediyor"

Kavel direnişi ile ilgili hazırlanan belgesel Maltepe Nâzım Kültürevi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihinin en önemli uğraklarından biri olan Kavel direnişi belgeseli dün Maltepe Nâzım Kültürevi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’de emekçilerin mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olarak, grev ile toplu sözleşme hakkının elde edilmesiyle sonuçlanan 1963 Kavel direnişini belgeselinin gösteriminden sonra belgeseli hazırlayan sendika uzmanı ve yazar Zafer Aydın ile bir söyleşi de gerçekleştirildi.

Kavel direnişinin ortaya çıkış koşullarını ve gelişimini, toplumsal alandaki etkisini ve nasıl sonuçlandığını direnişçi işçilerin anlatımlarıyla ele alan “Çoban ateşlerinin yandığı yerde: Kavel’de” isimli belgesel ilgiyle izlendi.

Belgesel gösteriminin ardından Zafer Aydın ile gerçekleştirilen söyleşide, Zafer Aydın belgeselin hazırlanma sürecini ve bu süreçteki anekdotları etkinliğe katılanlarla paylaştı. Etkinlik, katılımcıların belgesel ve Kavel direnişinin Türkiye işçi sınıfının mücadelesine bıraktığı mücadele deneyimi üzerine soruları ve katkıları ile bitirildi.