'Katolik kilisesi içinde bir “eşcinsel şebeke” var'

Vatikan'ın eski Washington Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, kilise bünyesindeki cinsel istismara göz yumduğu gerekçesiyle Papa Franciscus’u istifa etmeye çağırdı.

'Katolik kilisesi içinde bir “eşcinsel şebeke” var'

Vatikan’ın eski Washington Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, kilise bünyesindeki cinsel istismara göz yumduğu gerekçesiyle Papa Franciscus’u istifa etmeye çağırdı.

Vatikan’ın eski Washington Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, kilise bünyesindeki çocuklara yönelik cinsel istismara göz yumduğunu ifade ederek Papa Franciscus’u istifaya çağırdı.

Vigano, ABD merkezli National Catholic Register gazetesinde yayımladığı 11 sayfalık mektupla Papa’nın istifasını istedi. Papa’nın, çocuk istismarı suçlamaları yüzünden geçen ay istifa eden Kardinal Theodore McCarrick ile ilgili iddiaları 2013 yılından beri bilmesine karşın eyleme geçmediğini anlatan Vigano, açıklamasında Papa’yı iddialarla ilgili bizzat kendisinin bilgilendirdiğini de kaydetti.

Vigano, “Papa Franciscus 23 Haziran 2013’ten beri McCarrick’in seri bir tacizci olduğunu biliyordu. Papa, Kardinal McCarrick’in istismarlarını örtbas eden kardinal ve piskoposlara iyi örnek teşkil etmek için istifa etmek zorunda olan ilk kişidir.” diyerek Papa’nın istifasını istedi.

Katolik kilisesi içinde bir “eşcinsel şebeke” bulunduğunu da iddia eden Vigano, açıklamasında “Pek çok piskoposlukta, dini tarikatta yaygın olan bu eşcinsel şebekeler, gizlilik içinde ve ahtapot kollarının kuvvetiyle hareket ediyor, masum kurbanlarını ve hatta bütün bir kiliseyi boğuyor.” sözlerini kullandı.

Papa son skandalın ardından “Bu açık yara bizden sağlam bir duruş ile gerçeği ve adaleti arayışımızda kararlı olmamızı talep ediyor. Bu günahlar ve Tanrı’nın ailesindeki pek çok kişinin duyduğu ihanete uğramışlık ve skandal hissi için af diliyorum.” diyerek Tanrı’dan af dilemekle yetinmişti.