Katil Volkan Bayar'ın ifadesi ortaya çıktı: Bunlar FETÖ’cü, benimle uğraşanlara gerekli cezayı kestim

Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi’nde dört kişiyi öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar, ifadeleri kan dondurdu.

Katil Volkan Bayar'ın ifadesi ortaya çıktı: Bunlar FETÖ’cü, benimle uğraşanlara gerekli cezayı kestim

Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi’nde dört kişiyi öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar, ifadesinde “Amacım onlardan hesap sormaktı, benimle uğraşanlara gerekli cezayı kestim” dedi.

Bayar, eğitim fakültesini basıp dekan yardımcısı Mikail Yalçın, fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak ve okutman Yasir Armağan’ı öldürmüştü.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun ve Eray Görgülü’nün haberine göre Bayar ifadesinde şunları söyledi:

“Bunlar FETÖ’cü, bunları deşifre ettiğim için benimle uğraşıyorlardı. Hakkımda idari soruşturma açtılar, savunma yapmam için gönderilen yazı elime geçince çok sinirlendim. Eşime yazıyı gösterdim, ardından arabadan silahımı alarak fakülteye geçtim. Amacım onlardan hesap sormaktı, benimle uğraşanlara gerekli cezayı kestim. Hakkımda soruşturmayı yürüten dekanın odasına girdim. Onu bulamayınca benimle uğraşanların odasına gittim. Beni şikayet eden Yasir Armağan’ı öldürdüm, ardından benimle uğraşan diğerlerinin odalarına giderek ateş ettim. Pişman değilim, bunlar beni bu noktaya getirdi.”

Eşi Aylin Bayar ise ifadesinde, “Volkan, soruşturma yazısını alınca yanıma geldi, çok sinirliydi. Bunu yapanlardan hesap soracağım diyerek çıktı. Öldüreceğini bilmiyordum, bana da söylemedi” dedi.

Öte yandan Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği, soruşturmaya gizlilik kararı getirdi.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/06/prof-ayse-aypaydan-carpici-aciklamalar-yonetim-istemedigi-hocalardan-kurtulmak-icin-volkan-bayari-kullandi/