Katar Türkiye'yi yalnız bıraktı

Şimdiye kadar çizilen yakın görüntüye ve Katar'lılara peşkeş çekilen kamu kaynaklarına rağmen, ABD'yle gerilen ilişkilerde Katar Türkiye'yi yalnız bıraktı.

Katar Türkiye'yi yalnız bıraktı

ABD’nin yaptırım kararları sonrası dünyada çeşitli ülkelerden Türkiye’ye destek mesajları geldi. Birçok ülke Türkiye’nin yanında yer aldığını belirtirken, Türkiye’nin Suudi Arabistan ve müttefikleri tarafından ambargoya uğradığında yanında yer aldığı Katar, herhangi bir açıklama veya tepki göstermedi.

Körfez ülkeleri tarafından ambargo uygulanan Katar’a, Türkiye’den yüksek miktarlarda erzak desteği gitmişti. Aynı zamanda Katar’da askeri üs açan Türkiye, bir tugaya yakın askeri gücü burada konuşlandırmayı amaçlıyor.

Bugüne kadar sürekli AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana duran Katar emiri ise herhangi bir açıklamada bulunmadı. Katar firmalarına pek çok arazi peşkeş çekilmiş durumda. Bu firmalar karlarına kar katsın diye yasal mevzuatta değişiklikler yapılıyor, yargı kararları Katar’lı firmalara uygulanmıyor. Fakat şimdiye kadar çizilen yakın görüntüye rağmen, ABD’yle gerilen ilişkiler üzerine Katar Türkiye’yi yalnız bıraktı.