Katar hükümeti ABD'nin El-Udeyd Hava Üssü'nü üssünü büyültüyor

Katar hükümeti, ABD'nin Körfez'deki en önemli askeri üslerinden El-Udeyd Hava Üssü'nü genişletme projesine başladı. Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, ABD'nin Körfez'deki en önemli askeri üslerinden El-Udeyd Hava Üssü'nü genişletme projesinin temelini attı.

Katar hükümeti ABD'nin  El-Udeyd Hava Üssü'nü üssünü büyültüyor

Katar hükümeti, ABD’nin Körfez’deki en önemli askeri üslerinden El-Udeyd Hava Üssü’nü genişletme projesine başladı. Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, hava üssünün genişletme projesinin temelini attı.

Katar resmi ajansı QNA’da yer alan habere göre, temel atma törenine Savunma Bakanı Atiyye’nin yanı sıra hava üssünde bulunan ABD Hava Güçleri Komutanı General Jason R. Armagost ile ABD’li ve Katarlı askerler katıldı.

Başkent Doha’nın 30 kilometre güneybatısındaki El-Udeyd Hava Üssü’nde çoğunluğu hava kuvvetlerine mensup 10 binden fazla ABD askeri bulunuyor. Söz konusu üs, ABD’nin Körfez’deki en önemli askeri üslerinden biri olma özelliğini taşıyor. Hava üssünde, Amerikan askerlerinin yanı sıra ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de bulunuyor.