Katar Emiri'nin yetkilendirdiği firma açıkladı: Uçan saray hediye değil satın alındı!

Katar Emiri'nin Tayyip Erdoğan'a "hediye" ettiği iddia edilen ve "uçan saray" diye nitelenen özel uçağın satın alındığı, CHP'li Taşçıer'in açıklamasına göre firma yetkilisince teyit edildi.

Katar Emiri'nin yetkilendirdiği firma açıkladı: Uçan saray hediye değil satın alındı!

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kullanması için Katar’dan VIP uçak alınmasıyla ilgili çarpıcı bir bilgiyi gündeme getirdi.

Taşcıer, Ağustos ayında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin satışa çıkardığı B747-8 model uçağın hediye edilmediğini, 9 Eylül’de satın alındığını belirtti.

Erdoğan’a yeni alınan uçağın haberlerinin çıkmasının ardından, AKP medyası, uçağın Katar Emiri tarafından hediye edildiğini, satın alınmadığını ileri sürülmüştü.

“UÇAĞIN SATILDIĞINI TEYİT ETTİ”

CHP’li Taşcıer 400 milyon dolar değeri olduğu söylenen uçakla ilgili bu iddianın ardından sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Taşcıer şu ifadeleri kullandı:

“Katar Emiri’nin satış için yetkilendirdiği İsviçre merkezli firmaya ulaştık. Satış yetkilisi B747-8 model uçağın satıldığını teyit etti. Ayrıca sitelerinde uçağın satıldığı bilgisi de var. Şirket satıldı diyor, yandaşlar hediye diyor?