Katar: ABD, Katar'a herhangi bir harici saldırıya maruz kalması durumunda tüm desteği sunacak

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Suudi Arabistan'da yapılması planlanan Arap Birliği Zirvesi'ne katılacaklarını duyurdu.

Katar: ABD, Katar'a herhangi bir harici saldırıya maruz kalması durumunda tüm desteği sunacak

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Suudi Arabistan’da yapılması planlanan Arap Birliği Zirvesi’ne katılacaklarını duyurdu.

Suudi Arabistan’ın geçen sene mart ayında, bu yılki Arap Birliği Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını açıklamasına ilk cevap, Dışişleri Bakanı el Sani’den geldi.

Katar haber ajansı QNA’ya göre El Sani, Şura Meclisi’nde Katar’ın dış politikasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Katar, hangi ülkede düzenlendiğine bakmaksızın yaklaşmakta olan zirveye katılacaktır. Zirveye ev sahipliği yapacak olan ülke, Katar’a abluka uygulayan ülkelerden biriyse ve gerekli prosedürü uygulamazsa Katar değil, bu ülke muhalif davranmış olur” dedi.

‘KATAR HERHANGİ BİR HARİCİ SALDIRIYA MARUZ KALIRSA ABD TÜM DESTEĞİ SUNACAK’

Washington’da ocak ayı sonunda yapılan ABD-Katar stratejik diyaloğuna da değinen El Sani, şöyle konuştu: “ABD, iki ülke arasında imzalanan ortak savunma anlaşması doğrultusunda Katar’a, herhangi bir harici saldırıya maruz kalması durumunda tüm desteği sunacak. Bu anlaşma ABD’nin, abluka ülkelerinin yanında yer almadığı, krize çözüm bulmaya çalıştığı ve Körfez’deki çıkarlarına zarar gelmemesi için gerilimin tırmandırılmasına müsaade etmeyeceği mesajını taşıyor.”