Kastamonu’da çıkan orman yangının enkazı havadan görüntülendi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde çıkan ve yaklaşık 25 hektarlık bir orman arazisinin zarar gördüğü yangının enkazı havadan görüntülendi.

Kastamonu’da çıkan orman yangının enkazı havadan görüntülendi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde bağlı Tavşanlı ve Çavuş köylerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle dün akşamüzeri ormanlık alanda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek onlarca dönüm ormanı küle çevirdi.

Yakılan piknik ateşinden ya da silah atışından çıktığı düşünen yangına müdahale için köylülerin ihbarı sonrasında  Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Yerleşim yerlerine kadar ilerleyen yangın, köylülerin de yardımıyla yaklaşık 24 saat sonra söndürüldü.

İki adet helikopterin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarına havanın kararmasıyla birlikte ormanlık alanda yangın gece boyunca devam etti.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen 6 adet helikopterle kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ederken, yangın sonrası ormanda oluşan zarar havadan görüntülendi. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede havanın kararması sebebiyle helikopter çalışmalarına son verecek. Soğutma çalışmalarının gece saatlerinde çevre illerden gelen arazözlerle devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan, yangında yapılan incelemelere göre yaklaşık 25 hektarlık bir orman arazisinin zarar gördüğü belirtildi.