Kasım Süleymani'nden Trump'a: Savaşı siz başlatabilirsiniz ancak bitiren taraf biz olacağız

İran Kudüs Gücü şefi General Kasım Süleymani, ABD yönetiminin tehdidine yanıtında, "rump'a hitap ederek şu açıklamalarda bulundu: Karşına çıkacak isim benim! Savaşı siz başlatabilirsiniz ancak bitiren taraf biz olacağız." dedi.

Kasım Süleymani'nden Trump'a: Savaşı siz başlatabilirsiniz ancak bitiren taraf biz olacağız

İran Kudüs Gücü’nün komutanı Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump’ın tehditlerine “Eğer (Trump) tehdit dilini kullanmak istiyorsa benimle konuşmalı, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile değil” diye yanıt verdi.

İran’ın Hemedan kentinde yapılan bir törende konuşan Tümgeneral Kasım Süleymani, Trump’ı birer kumarbaza benzeterek, “Düşmanın bizi korkutmaya çalışması aslında İran toplumuna hakim kültürü tanımamasından kaynaklanıyor; zira onlar sevinç gözyaşlarıyla şehadete koşan insanları daha tanıyamamışlar” ifadelerinde bulundu.

Mehr News‘in aktardığına göre Süleymani Trump’a yanıtına şu ifadelerle devam etti:

Sana yanıt verecek kişi sayın Cumhurbaşkanımız değil bir asker olarak benim ve tabii ki Kudüs Güçleridir. Senin bizi tehdit etme iddiaların ise pavyon konuşmalarına benziyor, çünkü ancak pavyoncu kimse bu dille dünyaya hitap edebilir. Onlarca tank, helikopter ve askeri teçhizatlarla Afganistan’a saldırıp cinayet yaptınız. Peki 2001’den 2018 yılına dek sahip olduğunuz 110 bin asker sayısıyla ne halt ettiniz? Günümüzde Taliban’a müzakere için yalvarıyorsunuz. Trump iyi bilmeli ki karşısına çıkacak isim benim. Savaşı siz başlatabilirsiniz ancak bitiren taraf biz olacağız. Bu yüzden de bizi öldürmekle tehdit etmeyin, zira tam olarak hazırız.”