'Kaşıkçı kaydında Prens Selman'ın da sesi var'

Cemal Kaşıkçı cinayet emrinin kimin verdiğine dair tartışmalar devam ederken Türkiye’nin elindeki ses kayıtları ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

'Kaşıkçı kaydında Prens Selman'ın da sesi var'

Cemal Kaşıkçı cinayet emrinin kimin verdiğine dair tartışmalar devam ederken Türkiye’nin elindeki ses kayıtları ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, emniyet yetkilileri kayıtlarda Suudi Veliaht Prens Selman’ın sesinin de duyulduğu belirtiliyor.

Duvar’ın Katar televizyonu Al Jazeera’dan aktardığı habere göre; Türkiye’ye gönderilen infaz ekibinin başındaki Maher Mutreb’in yaptığı 19 telefon konuşması inceleniyor. Prens Muhammed’e yurtdışı ziyaretlerinde eşlik edecek kadar yakın bir isim olan Mutreb, bu konuşmaların dördünü, Selman’ın eski baş danışmanı olan ve cinayet sonrası görevden alınan Suud el Kahtani ile yapmış. Üstelik, konuşmalarda Prens Selman’a ait olduğu sanılan üçüncü bir ses de duyuluyor.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İNANIYOR”

Al Jazeera muhabiri Sinem Köseoğlu, edindiği bilgileri haberde şu ifadelerle aktardı: “Bugün yetkililerden öğrendiğimize göre, Mutreb ve El Kahtani telefonda konuşurken, Kahtani’nin yanından üçüncü bir ses daha geliyordu… Kahtani Mutreb’den aldığı bilgileri bu üçüncü kişilere aktarıyordu. Türk yetkililer, bu üçüncü sesin Veliaht Prens Muhammed Selman’a ait olabileceğine güçlü bir şekilde inanıyor. Fakat teknik analiz henüz bu sonuca varabilmiş değil çünkü Mutreb bu görüşmelerin hepsini Suudi telefonundan yapıyordu ve Türkiye bunu doğru analiz etmek için teknik desteğe ihtiyaç duyuyor.”