Kasasında göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 2 ölü, 100'den fazla yaralı!

Erzurum'da jandarmayı görünce kamyonuyla kaçmaya çalışan sürücü, direksiyon kontrolünü yitirdi. Devrilen kamyonun kasasında bulunan göçmenlerden 2’si yaşamını yitirdi...

Kasasında göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 2 ölü, 100'den fazla yaralı!

Kaza, bugün sabah saatlerinde Erzurum’un Horasan ile Ağrı’nın Eleşkirt ilçeleri arasındaki Aktaş köyü mevkiinde meydana geldi. Türkiye’ye kaçak yollardan giren göçmenleri taşıyan kamyonun sürücüsü, Dellalhan Karakolu önünde yol kontrolü yapan jandarmayı fark edince kaçmak için ana yoldan tali yola girmek istedi. Bu sırada sürücü direksiyon kontrolünü yitirdi. Yol kenarındaki tümseğe çarpan kamyon devrildi.

Yan yatan kamyonun kasasındaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 133 kişi çevreye savruldu. Kazada, ilk belirlemelere göre biri olay yerinde diğeri hastanede 2 kişi hayatını kaybetti, en az 101 kişi de yaralandı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda ambulans, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Erzurum merkez, Horasan ile Pasinler ilçesindeki hastanelere kaldırılırken, kaçan sürücü de jandarma tarafından yakalandı.