Kartal Cemevi duvarına ırkçı yazılama

İstanbul PSAKD Kartal Cemevi duvarına ırkçı yazılama.

Kartal Cemevi duvarına ırkçı yazılama

Bursa’da Kestel Cemevi duvarlarına yapılan ırkçı yazılamanın ardından bugün de İstanbul’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Cemevi duvarına Ülkü Ocakları Kartal İlçe Başkanlığı imzasıyla “Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur, ruhsuz beden ceset olur” yazılı afiş yapıştırıldı.

Duruma tepki gösteren PSAKD Kartal Şubesi ve Cemevi Başkanı Songül Tunçdemir, “Elinizi ibadethanemizden çekin” dedi.

“Artık kindar, dindar ya da akli dengesi bozuk çocuklar değil; altında imzası bulunan kindar gruplar cemevlerimizi işaretliyor” diyen Tunçdemir, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“OHAL’i bahane ederek kendisine muhalif olan kesimlere göz açtırmayan siyasi iktidar, gece yarıları kapılarımızı kırmızı çarpı ile işaretleyenleri, cemevlerimize yazılama yapanları neden görmezden geliyor? Bu ülkede güvenlik kaideleri sadece bir kesim için mi geçerlidir? Bu ülkeyi demokratik bir ülke olmaktan bir hayli uzaklaşan siyasi iktidar, yüzyıllardır süregelen ayrımcılık politikalarına gün geçtikçe yenisini eklemekte, bu topraklarda yaşayan farklılıkları gün geçtikçe daha da kutuplaştırmak istemektedir.

Özellikle yaşadığımız son günlerde cemevlerimizin bir çoğuna yapılan baskı ve saldırılar bizleri son derece endişelendirmektedir.

Cemevlerimizin kapısına, duvarlarına kin ve nefret dolu ifadelerin imzayla, açıktan yazılacak kadar cüretkar davranıldığı bir dönemden geçmekteyiz. Dün Bursa Kestel Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Cemevi duvarına hakaret ve küfür içerikli yazılar yazılmasının yanında PSAKD Kartal Şubesi ve cemevimizin kapı ve duvarlarına da altında Ülkü Ocakları Kartal Şubesi’nin imzası olan ‘’TÜRKLÜK BEDENİMİZ, İSLAMİYET RUHUMUZDUR, RUHSUZ BEDEN CESET OLUR’’ yazısı yapıştırılmıştır.Bu yazı biz Alevilere açık bir tehdit ve gözdağıdır.

Öncesinde yapılan saldırı ve işaretlemeleri çocukların üzerine atanlar, münferit gösterenler ya da bunları yapanların akli dengesi bozuk diye görmezden gelenler, artık imzalı şekilde kapı ve duvarlarımıza yapıştırılan yazılar için ne diyecekler bunu merak ediyoruz. Kapılarımıza imzalı, açıktan, korkusuzca yazılar yazanların sorumlusu daha önceki işaretlemelerin üzerini örten ve her defasında nefret söylemlerinde bulunan siyasi iktidardır.

Nice bedeller ödeyerek kendi imkanlarımızla yaptırdığımız cemevlerimiz biz Alevilerin kutsalıdır. Buralara yapılan saldırıları kutsalımıza yapılan saldırı olarak görüyor ve bu durumu kınıyoruz.

72 millete aynı nazarda bakan ve dili, dini, rengi ne olursa olsun herkesin kardeşçe bir arada yaşamını savunan bir inancın sahipleri olarak bu işaretlemelerin bizleri yıldırmayacağını, korkutmayacağını ve ayrıştırma politikalarının bizler açısından bir işe yaramayacağını buradan bir kez daha söylüyor ve ülkemizde yaşayan tüm farklılıkların güvende olabileceği bir atmosfer yaratması için siyasi iktidarı uyarıyoruz.”