Kars'ta kaybolan çocuktan iyi haber

Kars'ta çalı toplamaya giden 6 yaşındaki çocuk dağlık arazide kayboldu.

Kars'ta kaybolan çocuktan iyi haber

Kars’ta çalı toplamaya giden 6 yaşındaki çocuk dağlık arazide kayboldu. Arama çalışmaları başlatılan bölgede 4 saatin sonunda küçük çocuk Erdoğan Somarlar çobanlar tarafından bulundu.

Kars’ın Digor ilçesinde bugün öğlen saatlerinde yakınları ile birlikte kışın yakacak olarak kullanılan çalı toplamak için traktörle köye 5 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiine giden 6 yaşındaki küçük çocuk Erdoğan Somarlar dağlık alanda kayboldu.

Erdoğan’ın 5 dakika içerisinde kaybolduğunu söyleyen amcasının oğlu  Mehmet Somarlar (20), “Çalı toplamak için herkes etrafa yayılmıştı. Erdoğan benim yanımdaydı. Topladığım çalıları traktörün römorkuna bırakıp geri döndüğümde Erdoğan’ı bulamadım. Hemen çevremdekilere seslendim. Kimse görmemişti. Aramaya başladık, fakat bulamadık. Sonra jandarma, UMKE ve AFAD’dan yadım istedik.” dedi.

Arazide arama çalışmaları devam ederken, 4 saat sonra bölgede çobanların kaybolan bir çocuğu bulup Çatak köyüne götürdüğü ve daha sonra jandarmayı arayarak bilgi verdikleri öğrenildi.

Gelen haber üzerine sevinç gözyaşları döken anne Nazan Somarlar, “Çok şükür evladıma kavuştum. Herkese teşekkür ediyorum. Dünyam yıkılmıştı” dedi.