Karlov suikastinde 2 yıl sonra iddianame: 'FETÖ', 'provokasyon', 28 şüpheli...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikastle öldürülmesiyle ilgili iddianame olaydan yaklaşık 2 yıl sonra hazırlandı. İddianamede olayın 'FETÖ' tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Karlov suikastinde 2 yıl sonra iddianame: 'FETÖ', 'provokasyon', 28 şüpheli...

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, 19 Aralık 2016’da saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş tarafından uğradığı suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, suikastin arkasında ‘FETÖ’ olduğu, suikast talimatını Fethullah Gülen tarafında verildiği öne sürülürken “Saldırı FETÖ/PDY tarafından önceden planlanarak, uçak düşürme krizinin ardından yeniden düzelme aşamasına giren Türk-Rus ilişkilerini bozmak ve Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu algısını oluşturmak için yapıldı.” ifadesi kullanıldı.

Suikastin, “provokasyon türünde bir eylem” olduğu kaydedilen iddianamede şüpheli bulunan isimler arasında Gülen’in yanı sıra Şerif Ali Tekelan, Emrullah Uslu ve saldırganın “örgüt abisi” olduğu iddia edilen Şahin Söğüt de bulunuyor.

İddianamede şüpheliler “Anayasal düzeni ihlal”, “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “terör amaçlı tasarlayarak öldürme” ile suçlanıyor.