Karamollaoğlu'ndan yeni ittifak açıklaması

"Yerel seçimlerde ittifak konusunu kimsenin gündeme getireceğini zannetmiyorum ama dirsek teması olur"

Karamollaoğlu'ndan yeni ittifak açıklaması

Daha önce yerel seçimlerde ittifak gündemine dair “Yerel seçimlerde ittifak diye bir şey olmaz. Her parti aday gösterebildiği illerde ilçelerde beldelerde aday gösterir. Bizim bütün belediye başkanlıklarında adaylarımız olacak” diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu kez “Yerel seçimlerde ittifak konusunu kimsenin gündeme getireceğini zannetmiyorum ama dirsek teması olur” açıklamasında bulundu.

24 Haziran seçimlerine CHP, ‘İyi Parti’ ve DP ile “Millet ittifakı” oluşturarak giren Saadet Partisi  lideri Temel Karamollaoğlu, “popülerliğinizi yitirdiniz mi” sorusuna “Bilmem. Seçimlerin arkasından teşkilatlarımızda seçimler neden böyle oldu diye değerlendirme yaptık ve yerel seçimlerde neler yapmalıyız dedik. Beklediğimizin altında bir sonuç olduğu için bir mütalaa sürecine ihtiyacımız vardı. Ama şimdi kolları sıvadık sahaya iniyoruz. O zaman biraz daha görünür oluruz. Popülarite biraz da milletin ihtiyaçlarına tercüman olduğumuz için doğan teveccüh.” cevabını verdi.

‘HİÇ DİRSEK TEMASI OLMAZ DEMEK DEĞİLDİR’

Partisinin yerel seçimlerdeki ittifak politikasına dair ise “Şu anda kimsenin ittifak meselesini gündeme getireceğini zannetmiyorum. Ama bu hiç dirsek teması olmaz demek de değildir. Genel merkezler bazında bir ittifak olmaz ama ancak temaslar olur.”

Karamollaoğlu, 24 Haziran seçimlerinde ittifaktan memnun olmadığını ise şu sözlerle dile getirdi: “İttifaktan pişman değiliz ama onu ne için yaptığımızı biliyoruz. Yüzde on barajını aşarsak başkanlık sitemini değiştirebiliriz demiştik ama yerel seçimlerde öyle bir ittifak olmaz.”