Karagül'den büyük itiraf: Emperyalizm İslamcıları kullandı!

Karagül'den büyük itiraf: Emperyalizm İslamcıları kullandı!

Karagül'den büyük itiraf: Emperyalizm İslamcıları kullandı!

Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında siyasal İslamcılığın bizzat emperyalizm tarafından kullanıldığın yazdı. İslamcı bir yazar olarak bilinen Karagül’ün bu şekilde yazması, yıllardır cihatçılar ile emperyalistler arasındaki bağı vurgulayanlar için şaşırtıcı sayılmalı. Ne de olsa Suriye meselesinde başta Karagül olmak üzere yandaş medya cihatçıları savunan, emperyalistlerin Suriye politikasına ortak olan ve bu anlamıyla İsrail’in çıkarlarını savunan bir çizgi izlemişlerdi. Bunu da İslamcılık üzerinden yapmışlar ve İslam adına savunmuşlardı.

Bugün Yenişafak Gazetesi’nde çıkan haber ise bir itiraf niteliği taşıyor. Bir gün önce Suudi Kralı’nın “komünizme karşı Vahabiliği yaydık” demesi gibi bugün de İslamcı siyasi kimliği ile bilinen Karagül’ün siyasal İslamcılığın arkasında Batılı istila ordularının bulunduğunu yazması ibretlik olarak değerlendirmeli.

Karagül’ün itiraf niteliği taşıya yazısındaki ilgili bölüm şöyle;

“Otuz yıldır, İslâm’la savaşlarını, Müslümanlarla savaşlarını, İslâm’ı ve Müslüman’ları kullanarak kurguladılar. Bu coğrafyadaki Müslümanları birbiriyle savaştırdılar, Müslümanları İslâm’la savaştırdılar, kendi medeniyetleriyle savaştırdılar. Kurdukları terör örgütleri İslâm kimliğini kullandı, Müslüman coğrafyayı, ülkeleri, şehirlerimizi yok etti.

O örgütlerin ardından Batılı istilâ orduları geldi, coğrafyamızın kalbine yerleşti. Şimdi de silahlı olmayan muhafazakâr yapıları ‘Türkiye’yi durdurma’ planı çerçevesinde sahaya sürmeye hazırlanıyorlar.”