Kapanacağı duyurulan KRT'yle ilgili sürpriz gelişme

Kapanacağı açıklanan KRT, yüzde 49'luk hissesi CHP Genel Merkezi tarafından satın alınarak kurtarılıyor.

Kapanacağı duyurulan KRT'yle ilgili sürpriz gelişme

Son dönemde yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle yayın hayatına son vereceği açıklanan KRT televizyonunun CHP tarafından satın alınacağı öğrenildi.

Habertürk’ten Sevilay Yılman‘ın köşesinde aktardığına göre, kanalın satış işlemlerinde pazarlık süreci bitti, iş artık yasal olarak devir teslime kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın yürüttüğü satış işlemleri neticesinde, kanalın yüzde 49 hissesinin devri karşılığında 1 milyon 500 bin dolar ödeme taahhüt edildi.

Yılman’ın aktardığına göre Özkan’ın internet televizyonu olan Güneşim TV de, bu satın ama işlemi sonrası KRT ile birleştirilecek.

Yılman’ın köşesinde o bölüm şöyle:

“Gerçekten de KRT’nin alıcısı CHP Genel Merkezi. Ama tabii yasal olarak bir partinin bir TV kanalının hisselerini üzerine geçirme imkanı olmadığı için parti adına birileri yapıyor bu alışverişi!

Onlar da Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak…

TV’nin hisselerinin yetkisi de elinde bulunan Didem Hanım’la Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde bizzat bu ikili pazarlık yapmış. Ve % 49 hissesinin devri karşılığında da 1 milyon 500 ABD Doları ödemeyi taahhüt etmişler.

Bu taahhüt için de belli bir süre talep edilmiş. 2 yıl içerisinde bu meblağı ödeyeceklerini söyleyen Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak; “Yüzde 49 hisseyi bizim işaret edeceğimiz emanetçiye devredin biz bu kanalı kurtaracağız!” sözünü vermişler Didem Duyum’a.

Ama tabii bir TV kanalının hayatını devam ettirebilmesi için sadece hissesinin devrini almak yeterli olmuyor. Bir de bu kanalın aylık giderlerinin karşılanması meselesi var. Bu giderler karşılanmadığı takdirde bir yayın kuruluşunun hayatını devam ettirmesi söz konusu bile değildir.

Kendisi de eski bir televizyoncu olan Özkan bu gerçeğin farkında olduğu için aylık 300 bin TL’ye yakın giderlerin de kendileri tarafından bir şekilde karşılanacağı teminatını vermiş.

Bir bilgi daha vereyim… Haberim yoktu bu vesile ile öğrendim ki; Özkan’ın internet üzerinden yayın yapan Güneşim adlı bir TV kanalı varmış. KRT ile alışveriş sonrası bu iki kanalın da birleştirilmesi gündemdeymiş.”