Kanal D önünde protesto: O dizi tepki çekti

Kanal D'de yayınlanan "Bir Umut Yeter" dizisindeki Çerkeslere yönelik ifadeler tepki çekti.

Kanal D önünde protesto: O dizi tepki çekti

Kanal D’de yayınlanan “Bir Umut Yeter” dizisindeki Çerkeslere yönelik ifadeler tepki çekti. Kuzey Kafkasya Platformu dizinin kaldırılması için Kanal D önünde eylem gerçekleştirdi.

Bir Umut Yeter dizisinin 6 Ekim’de yayınlanan bölümünde Çerkeslere yönelik ‘saygısız, insan onur ve şerefini aşağılayıcı ve ırkçı hakaretler’ yer alması gerekçesiyle Kuzey Kafkasya Platformu tarafından Kanal D önünde protesto edildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Kuzey Kafkasya Platformu adına basın açıklamasını okuyan Nezihe Kayaoğlu “Dizinin senaristini, yapımcısını ve Kanal D yönetimini, canlı yayında ortak bir basın açıklaması yaparak Çerkes kadınlarından, Çerkes halkından derhal özür dilemeye ve diziyi derhal yayından kaldırmaya çağırıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Kayaoğlu tepki çeken diziye ilişkin, “Dizide, en başta hepimizi dünyaya getiren, yaşamımızın her alanında bizlere kol kanat geren annelerimiz olmak üzere ‘kadınlara’, ‘Çerkes kadınlara’ ve Çerkes Kadınları üzerinden ‘tüm Kuzey Kafkasya halklarına’, ‘sütü bozuk, yanaşma, mercimeği fırına verdi’ gibi, en basit ifadeyle, saygısız, insan onur ve şerefini aşağılayıcı ve ırkçı hakaretler edilmiştir” dedi.