Kamışlı'da PYD Suriye ordusuna saldırdı

Suriye'nin kuzeyinde Haseke iline bağlı Kamışlı kentinde Suriye ordusuyla PYD'ye bağlı özerk yönetimin asayişi arasında çatışma çıktı.

Kamışlı'da PYD Suriye ordusuna saldırdı

Suriye’nin kuzeyinde Haseke iline bağlı Kamışlı kentinde Suriye Ordusu’yla PYD’ye bağlı özerk yönetimin Asayiş birlikleri arasında çatışma çıktı.

Suriye’nin kuzeyinde bir kısmı PYD’nin diğer kısmı ve askeri üslerle havaalanı ise Suriye Ordusu kontrolünde bulunan Kamışlı kentinde ABD destekli Kürt özerk yönetimin güvenlik gücü Asayiş ile Suriye ordusu askerleri arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre Suriye Ordusu’ndan 11, asayiş tarafından 7 kişi hayatını kaybetti.

Suriye Ordusu’na bağlı bir konvoy Haseke kentinden Kamışlı kentine giderken yolda asayiş güçleri tarafından durdurulmak istendiği, bu sırada yaşanan gerginlik sonrasında Asayiş üyelerinin ateş açması sonucu çatışma çıktığı ifade edildi. Suriye Ordusu konvoyuna PYD’ye bağlı Asayiş güçlerinin saldırması sonucu çıkan çatışmada Suriye ordusundan 11, asayiş tarafından 7 kişi öldü.

Kentte gerilimin sürdüğü bildirildi. Kamışlı’nın bir kısmı PYD’ye bağlı güçlerin kontrolünde bulunuyor. Şehrin diğer kısmı ile sınır kapısı, askeri üsler ve Kamışlı havaalanı ise Suriye Ordusu’nun kontrolünde bulunuyor. Kamışlı şehri Türkiye sınırında bulunuyor.

Amerikan desteğinden cesaret alan PYD ve Asayiş güçleri sık sık Suriye ordusuna saldırılar düzenliyor. Şehirde bir süredir PYD’ye bağlı Asayiş güçleri Suriye Ordusu’na dönük provokasyonlarda bulunuyordu. Asayiş güçlerinin bölgede paramiliter grup olarak işlev gördüğü uzun süredir ifade ediliyor.