Kale Kayış'ta sendika çoğunluğa ulaştı, patron işten atma ve tehdide başladı

300 işçinin çalıştığı Kale Kayış Fabrikası'nda sendika yetki için yeterli çoğunluğa ulaşınca patron işten atma ve tehdide başladı. İşçiler de bunun üzerine eylem kararı aldı.

Kale Kayış'ta sendika çoğunluğa ulaştı, patron işten atma ve tehdide başladı

İstanbul Silivri’de 300 işçinin çalıştığı ve konveyör bant üretimi yapan Kale Kayış Fabrikası’nda meşru haklarını kullanarak sendikalaşan işçiler patronun zorbalığıyla karşılaştı.

Petrol-İş’in örgütlendiği fabrikada yetki için yeterli çoğunluğa ulaşılması üzerine patron, iki işçiyi işten attı. Bununla da yetinmeyen Kale Kayış yönetimi, sendikaya üye olan tüm işçilere de istifa etmeleri için baskıya başladı.

Yaşananlar üzerine Petrol-İş Trakya Şubesi yarın fabrika önünde kitlesel basın açıklaması yapma kararı aldı. Sendikanın çağrısında şöyle denildi:

“Petrol-iş Sendikası Trakya Şubesi olarak Kınalı’da bulunan 300 arkadaşımızın çalıştığı Kale Kayış işyerinde örgütlenmemiz tamamlanmış olup. 12- Kasım 2018 tarihi itibarı ilede çalışma bakanlığından yetki tespiti olumlu gelmiştir. Lakin kale kayış işvereni yetki tespitine itiraz edip biz sendikacılarla tüm çabalarımıza rağmen görüşmemişler, iki arkadaşımızı işten atmış, üyelerimizi sendikadan istifa etmeleri yönünde baskılar yapmaktadırlar. Bu nedenlerden dolayı 30-Kasım Cuma günü saat 17:00’da Kale Kayış önünde basın açıklaması yapacağız. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm siyasi partileri, emek bileşenlerini ve emek dostlarımızı eylemimize desteklerini bekliyoruz. Çerkezköy ve Lüleburgaz’dan servislerimiz kalkacaktır.”