Kaftancıoğlu'ndan paylaşımlarıyla ilgili eleştirilere yanıt

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün il başkanlığı görevini resmen devralırken hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Kaftancıoğlu'ndan paylaşımlarıyla ilgili eleştirilere yanıt

CHP İstanbul İl Başkanı olarak seçilen Canan Kaftancıoğlu, görevi teslim alışı için düzenlenen törende kendisinin sosyal medya paylaşımlarına yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Şişhane’deki CHP İstanbul İl başkanlığı’nda düzenlenen devir-teslim töreninde Canan Kaftancıoğlu’ndan önce konuşan Cemal Canpolat, Kaftancıoğlu’nun arkasında olduğunu söyledi.

Görev tesliminin ardından yeni CHP İstanbul İl Başkanı ise konuşmasına “Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden yurttaşları, yoldaşları neferleriyiz. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüşünü başlatıyoruz. Bunun için korkuyorlar. Benim üzerimden CHP’yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadelede kurulmuştur.” diyerek başladı.

“KUL HAKKI YENİLMEDİĞİ SÜRECE”

Kaftancıoğlu eşinin paylaştığı ileri sürülen domuz yenilmiş tabak fotoğrafını gösterirken de “Bu fotoğrafa biraz dikkat ederseniz. Bıçak ve çatalın karşı tarafta olduğu görülür. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi. Kul hakkı yenilmediği sürece gerisinin hiçbir önemi yok.” dedi.

Kaftancıoğlu çocuğunun hedef gösterildiği tweeti göstererek “Bu ülkenin çocukları ölmesin diye mücadele ediyorum. Beni hedef gösteriyorlar. Bu ülkenin çocukları masumdur. Yasin Börü de masumdur.

CHP İl Başkanı ‘Ermeni Soykırımı’ konulu paylaşımına ilişkin de “Ben bu topraklarda bir hak savunucusu olarak, ‘Kimi sorunları vardır ya da yoktur diyerek kavramlar olarak çözemezsiniz’ diye düşünüyorum. İddia edildiği gibi “Soykırım vardır, yoktur” diyerek çözülemez diye düşünüyorum. Benim katıldığım yürüyüşün adı Ermeni Soykırımı yürüyüşü. Ben de ondan dolayı o paylaşımı yaptım.” dedi.

DEMİRTAŞ’A SELAM

Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş ile birlikte olduğu fotoğrafa ilişkin ise “Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Buradan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam gönderiyorum” dedi.

KOCASAKAL’A YANIT

Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanlığına aday olan Ümit Kocasakal’ın üstü kapalı olarak, ““Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlan Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz.” eleştirilerine de yanıt verdi.

Kaftancıoğlu şöyle konuştu: “Tekrar etmeyi bile ayıp sayarak. Ben Mustafa Kemal’in değerlerini özümsemiş, yaşamış biri olarak Gardrop Atatürkçüleri gibi yapmadım. Ben “Mustafa Kemal’in Askeriyiz” sloganı bana militarist geliyor. Ben onların ‘Kenan Evren Atatürkçüleri’ gibi, sadece içini boşaltarak kullanıyor olmalarını örgütümün takdirine bırakıyorum. Mustafa Kemal’in kurduğu partide kadın bir genel başkanı olduysam burada Atatürk’ün payı var.”