Kaftancıoğlu'ndan adaylık açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yerel seçimlerde aday olacağına dair yapılan haberler hakkında açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu'ndan adaylık açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yerel seçimlerde aday olacağına dair yapılan haberler hakkında açıklama yaptı. Kaftancıoğlu “Bu yerel seçimlerde hiçbir şekilde, hiçbir yere aday olmayacağım” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kilyos Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen “İstanbul Yerel Yönetim Çalıştayı” öncesinde Kaftancıoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaftancıoğlu konuşmasında “İstanbul’da bir yere aday olacağım konusunda günlerdir yazılıyor, çiziliyor. Şunu hepinizin huzurunda açıklamak isterim ki ilk günden itibaren inandığım İstanbul hikayesinin ama sonu başarıyla bitecek olan İstanbul hikayesinin mimarı olmaya adayım. Bu yerel seçimlerde hiçbir şekilde, hiçbir yere aday olmayacağım” dedi.

Çalıştayın yerel yönetim çalışmalarının masaya yatırılacağı ilk toplantı olduğunu belirten Kaftancıoğlu yerel seçimlere ilişkin “Bizler yaptığımız, yürüteceğimiz çalışmalarla bugünden sonra İstanbul için, 39 ilçesi için o ilçenin sorunlarını bilen, içinde bulunduğu ilçeyi en doğru yönetebilecek, liyakatiyle, donanımıyla ve hak edişiyle en doğru yönetebilecek kadrolarla İstanbul’da yola çıkacağız.” açıklamasında bulundu.

Kaftancıoğlu sözlerine “Mevcut belediye başkanlarımızdan da yine ölçümlerle, örgütümüzün düşünceleriyle ve daha da önemlisi halk memnuniyetiyle karar vereceğiz. Halkı ikna eden, halkın onayını alan belediye başkanlarımız da yine görevlerine devam edecekler. Halkı ikna edemeyen belediye başkanının ne beni ne de genel merkezi ikna etme gibi bir şansı olmayacak. Bizler çok kısa sürede, en doğru yöntemleri kullanarak İstanbul adaylarımızı belirleyeceğiz.” diyerek devam etti.

CHP adaylarını Kasım’da açıklayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları için adaylarının belirleneceği tarihi de açıklayan Kaftancıoğlu, “Kasım ayı başında ya da en geç ortasında İstanbul’da adaylarımızı açıklayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından çalıştay basına kapalı olarak devam etti.