Kadir Mısıroğlu devam ediyor: Bir Müslüman 'Atatürk'ü seviyorum' diyorsa ya ahmaktır ya sahtekardır

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş'ın ziyaret ettiği Kadir Mısıroğlu bu kez de "Eğer bir Müslüman Atatürk'ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır' dedi.

Kadir Mısıroğlu devam ediyor: Bir Müslüman 'Atatürk'ü seviyorum' diyorsa ya ahmaktır ya sahtekardır

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş’ın 10 Kasım öncesi ziyaret ettiği gerici “tarihçi” Kadir Mısıroğlu, “Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır” dedi.

AKP’den aldığı destek ve cesaretle hilafet ve saltanat özlemini açıkça dile getirmekten çekinmemeye devam eden Mısıroğlu, “Bugün Diyanet İşleri reisinin beni hasta yatağımda ziyaretinden ötürü kükreyen aslanlar gibi kükreyenlerin hiçbirinde Mustafa Kemal’ın yaptığı işleri değerlendirecek kabiliyet vardır, ne de ona samimi bir muhabbet sahibidir” dedi.

Mısıroğlu, Atatürk için “Hiçbir icraatı Müslümanlığın lehine değildir.” derken, “Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır.” ifadesini kullandı.

Kendisini eleştirenleri de ‘bilgisiz’ diyerek hedef alan Mısıroğlu, “Bana kükreyenlerden bir tanesi inanıyorum ki Nutuk’u okumamıştır. Ben bunun Osmanlıcasını ilk mektebi bitirdiğim sene okudum. Benimle konuşacak kalitede bir adamınız yok. Ancak söversiniz. Pes, Müslüman olmuyorsunuz, insan olun. Gavurun bile ahlaklısı olur ya… Demokrasiye inanıyorsan, insana saygıya inanıyorsan, ben size cevap vermekten aciz miyim sanıyorsunuz” diye konuştu.