Kadına yönelik şiddet bu sefer bir erkeğin canına mal oldu

Yunus Emre İzol kadına yönelik şiddeti engellemeye çalışırken hayatını kaybetti.

Kadına yönelik şiddet bu sefer bir erkeğin canına mal oldu

Kadına yönelik şiddet bu sefer bir erkeğin canına mal oldu. Yunus Emre İzol kadına yönelik şiddeti engellemeye çalışırken hayatını kaybetti.

28 Ocak 2018 tarihinde saat 23:00 sularında İstanbul’daki İmrahor Caddesi’nde iki arkadaşlarıyla sohbet eden Yunus Emre İzol, taksiye binmeye çalışan bir kadına bir erkek tarafından saldırıldığını görmesi üzerine harekete geçti. Dövülen kadını kurtarmak için şiddet uygulayan A.A.’yı durdurmak isteyen Yunus Emre ve arkadaşları, saldırganın bıçakla saldırısına uğradı. Kalbine 2 bıçak darbesi alan İzol hayatını kaybederken, yanındaki arkadaşları Abdülhamit Akın ve Uğur Taşkın ise yaralı kurtuldu.

Arkadaşlarının ifadesine göre Yunus Emre ve arkadaşları, saldırganı görmelerinden sonra, “Ayıptır karşındaki kadın, neden vuruyorsun?” diyerek olayı ayırmaya çalıştığı ancak saldırganın dövmeye devam etmesi üzerine müdahale ettikleri belirtiliyor. Yaptığı uyarı sonrasında saldırgana yönelen Yunus Emre ve arkadaşları, saldırganın yanında taşıdığı bıçakla saldırılarına hedef oldular.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre kadına şiddet uygulayan A.A. ise saldırı sırasında eli yaralandığı için gittiği hastanede polis tarafından gözaltına alındı. Sorguya alınan saldırgan A.A.’nın daha önceden de “kasten yaralamadan” kaydı bulunduğu bildiriliyor.