VİDEO | Kadıköy'de liselilere önce gözaltı sonra işkence

Kadıköy Bahariye Caddesi’nde “Karneler sizin, gelecek bizim!” çağrısıyla protesto eylemi düzenleyen Liseli Gençlik Örgütleri’nin eylemine polis saldırdı

VİDEO | Kadıköy'de liselilere önce gözaltı sonra işkence

Kadıköy Bahariye Caddesi’nde “Karneler sizin, gelecek bizim!” çağrısıyla protesto eylemi düzenleyen Liseli Gençlik Örgütleri’nin eylemine polis saldırdı.

Yolculuk’un haberine göre, polis, sert saldırıları sırasında 30’a yakın liseliyi ters kelepçe ile gözaltına aldı. Polisin gözaltına aldığı liselilere, gözaltı aracında işkence yaptığı öğrenilirken; polisin saldırı sırasında plastik mermi de kullandığı bildirildi.

Tepki gösterenler yerlerde sürüklendi!

Gözaltılara tepki göstermek için polise yönelerek “Yuh!” diye bağıran bir yurttaş da darp edilerek gözaltına alındı. Polisin saldırılara tepki gösteren yurttaşları yerlerde sürüklediği ve bölgeye polis takviyesi yapıldığı bildirildi.

Liseliler kanlar içinde ve ters kelepçeli olarak araç içerisinde bekletildi

Kadıköy’de işkence ile gözaltına alınan liseli gençlerin kanlar içinde ve ters kelepçeli olarak araç içerisinde bekletildiği öğrenildi. Müvekkilleri için İskele Karakoluna giden avukatlar ise hakaretler eşliğinde karakoldan atıldı. Konu ile ilgili milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Mehmet Akif Hamzaçebi ve Onursal Adıgüzel’in, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşme yaptığı bildirildi.