Kadıköy'de 3. havalimanı işçilerine destek açıklamasına polis müdahalesi

Kadıköy'de 3. havalimanı inşaatında çalışan işçilere destek amacıyla yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı.

Kadıköy'de 3. havalimanı işçilerine destek açıklamasına polis müdahalesi

3. havalimanı inşaatında çalışan işçilerin eylemine destek amacıyla Kadıköy’de yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı, gözaltıların olduğu bildirildi. Polisin yaklaşık 40 kişiyi gözaltına alındığı hukuksuz müdahalesi AKP’nin OHAL’i yalnızca kağıt üzerinde kaldırdığının yeni bir örneğini oluşturdu.

Khalkedon Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına biber gazı ile müdahale eden polisin, basın açıklamasının başlamasına dahi beklemeden çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Polisin daha sonra yeniden bir araya gelmek isteyenlere de biber gazı ile saldırdığı öğrenildi.

SENDİKA YÖNETİCİLERİ, MUHABİRLER GÖZALTINDA

DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş’in Twitter hesabından yapılan açıklamada “Devlet patronları korumaya devam ediyor. Kadıköy’deki basın açıklamamız öncesi Genel Başkanımız Özgür Karabulut ve DİSK YK üyesi Kanber Saygılı ile kitle örgütlerinin temsilcileri görüşme bahanesi ile polis tarafından gözaltına alındı. Ardından Kadıköy’de toplananlara saldırdı. Kadıköy sokaklarında 3. Havalimanı işçilerinin sesine ses olmak dayanışma içerisinde olmak için toplanan kitleye yönelik polis saldırısı sürüyor. Polis ara sokaklarda sloganlarla yürüyen kitleye pilastik mermi ile saldırıyor” denildi.

Polisin gözaltına aldığı kişiler arasında AFP muhabiri Bülent Kılıç ve daha bir çok basın emekçisinin de bulunduğu öğrenildi.

3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler, şantiyedeki insanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemi gerçekleştirmiş, jandarma gece saatlerinde işçilerin kaldığı koğuşları basarak 543 işçiyi gözaltına almıştı.