'Kabataş yalancısı'na gün doğdu: Ahmet Keser'i kibriniz yarattı

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, "Sivilleri öldürmeye Cihangir'den başlarız" diyen Akit TV sunucusu için "Kendilerini adı geçen mahallelerin sahibi addeden adamların ve kadınların kibri yarattı" dedi.

'Kabataş yalancısı'na gün doğdu: Ahmet Keser'i kibriniz yarattı

“Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler… Di mi yani, bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var.” şeklindeki büyük tepki çeken sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve sunucu olduğu Akit TV’den istifa eden Ahmet Keser’le ilgili Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’dan tuhaf bir yorum geldi.

2013 Haziran Direnişi’nde bir grup AKP’li yazar ile birlikte ortaya attıkları yalan nedeniyle ‘Kabataş yalancısı’ olarak hatırlanan Nihal Bengisu Karaca, Keser’in infial yaratan sözlerinde geçen semtlerin ‘yerli’lerinin buralara yerleşen islamcılardan rahatsız olduğunu, buraların sakinlerinin islamcılarla aynı ortamlarda bulunmayı içine sindiremediğini öne sürüp, Keser gibi profillerin ortaya çıkmasının bu ‘kibrin’ sonucu olduğunu savundu.

2013’teki büyük halk hareketine karşı diğer ortakları ile yaratmaya çalıştıkları büyük provokasyon denemeleri hezimetle sonuçlanan Karaca’nın bu kez Keser ile ’empati’ yaptığı yazısında o bölüm şöyle:

“Bir zamanlar, çok değil 5-10 yıl filan önce; sosyal çevresini genişleten, dünyaya dair ilgi alanlarını derinleştiren, eli azıcık para gören İslamcıların ya da muhafazakârların Nişantaşı’nı, Cihangir’i fazlaca uğrak yeri yapması en başta o Nişantaşılı, o Etilerli, o Cihangirliler tarafından dalga konusu edilirdi.

“Ay her yere geldiler” dönemin başlıca klişe cümlesiydi.

Nişantaşı’nın City’s’i yeni açıldığında hatta, hiç unutmam, bazıları kalkıp, “Burası bizim mahallemiz, gelmeyin” şeklinde cümleler sarf etmişti.

HAKLI SORULAR

Yeni iktidar profilinin yeni sakinlerinin başlarını kendi mahallelerinden çıkarıp yeni çevreleri, yeni imkânları kolaçan etmesinden, kendileriyle aynı yerlerde yemek yiyip aynı markaları kullanmaya başlamalarından, hatta aynı kafelerde karşılaşmaktan bile mutsuz idiler.

Kendilerini imtiyazlı kılan ayrıntıları şimdi iktidar nimetini eline geçirdiği için daha “görünür” olan, “dinci ayak takımı” saydıkları üniversite mezunu, araştırma görevlisi, öğrenci, tekstilci, gazeteciyle paylaşmak istemiyorlardı. Paylaşırlarsa kendilerini konumlandırdıkları “statü”lerine zarar geleceğini düşünüyorlardı.

“Ahmet Keser gibi profilleri, kendilerini adı geçen mahallelerin sahibi addeden adamların ve kadınların kibri yaratmış olabilir mi?” sorusu haklı bir sorudur.

“Nereden nereye, değil mi?” sorusu da öyle.”

http://gazetemanifesto.com/2018/02/27/akit-tv-sunucusu-sivil-oldurecek-olsak-cihangirden-baslariz/

http://gazetemanifesto.com/2017/11/02/kabatas-yalancisindan-akpye-uyari-kendi-karikaturunuzu-cizersiniz/