Juventus'un Ronaldo transferine tepki: Fiat işçileri grev ilan etti

Juventus'un sahibi Andrea Agnelli'nin patronu olduğu Fiat otomotivde işçiler, yılladır kendilerine zam yapılmazken Ronaldo için toplam 400 milyon euro harcanacak olmasına karşı greve gidiyor.

Juventus'un Ronaldo transferine tepki: Fiat işçileri grev ilan etti

İtalyan otomotiv firması Fiat’ta işçiler, şirketin sahibi Andrea Agnelli’nin “kendilerinden yıllardır ekonomik fedakarlıklar beklediği halde Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’yu yüzlerce milyon euro karşılığında başkanı olduğu İtalyan takımı Juventus’a transfer etmesini protesto” amacıyla greve gidecek.

İtalya’da Sendikalar Birliği (USB), ülkenin güneyindeki Melfi kasabasında bulunan Fiat fabrikasındaki çalışanlarını greve çağırdı.

“BU KABUL EDİLEMEZ VE EDİLMEYECEK”

USB’den yapılan yazılı açıklamada, “FCA (Otomotiv firması Fiat Chrysler Automobiles) ve CNHI (Kamyon ve traktör şirketi CNH Industrial) çalışanlarından yıllardır çok büyük ekonomik fedakarlıklar yapmaları istenirken, bir yandan bir futbolcunun alınması için yüzlerce milyon euro harcama kararı verilmesi kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi.

Sendika açıklamasında ”Bu adil midir? Bir kişi milyonlar kazanırken binlerce ailenin maaşlarıyla ayın ortasını bile getirememesi adil midir? Hepimiz aynı işverenin çalışanlarıyız ama daha önce hiç böylesine devasa bir toplumsal uçurumda kalmamıştık, bu adil ve eşit olmayan muamele kabul edilemez ve edilmeyecektir” vurgusu yapılırken, ”Fiat şirketi servetini işçilerine borçludur ama yöneticileri zenginlik içindeyken işçilerin karşılığında aldığı sefalettir.” denildi.

USB, açıklamasında, bu sebeple 15 Temmuz akşamı yerel saatle 22.00’den (TSİ 23.00) 17 Temmuz sabahı 06.00’ya (TSİ 07.00) kadar grev ilan ettiğini duyurdu.

Juventus futbol kulübü ile FCA ve CNH Industrial şirketlerinin başında Agnelli’nin sahibi olduğu Exor Holding bulunuyor.

İtalyan medyasına göre Andrea Agnelli’nin satın aldığı Ronaldo paketinin toplam faturası 340-400 milyon euro arası olacak.

Real Madrid’e Ronaldo’nun bonservisi için 112 milyon euro ödeyen Agnelli, Portekizli yıldıza da 4 yılda net gelir olarak 120 milyon euro verecek. Bunun üzerine vergi ve diğer masraflar eklendiğinde brüt 240-300 milyon euroyu bulacak. Yani toplam fatura 400 milyon euro civarında olacak.