Joan Baez Türkiye’ye veda etti

Veda Turnesi kapsamında gerçekleştirdiği konseriyle, ülkemizde altıncı kez konser veren 77 yaşındaki sanatçı Joan Baez Türkiye’ye veda etti.

Joan Baez Türkiye’ye veda etti

68 kuşağının unutulmaz müzisyeni Joan Baez, “Veda Turnesi” kapsamında dün akşam İstanbul’da verdiği konserle, Türkiye’deki dinleyicileriyle son kez bir araya geldi.

Joan Baez Türkiye’ye altıncı konseriyle veda etti

77 yaşındaki sanatçı yeni albümü “Whistle Down the Wind” ile dinleyicilerine veda etmek üzere düzenlediği turne kapsamında Türkiye’yi de unutmadı.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde Türkiyeli dinleyicileriyle son kez bir araya gelen Baez, Zülfü Livaneli tarafından bestelenen Nazım Hikmet’in “Kız Çocuğu” şiirini ve yine Livaneli’nin “Yiğidim aslanım” bestesini seslendirdi. Sanatçının Türkiye’de gerçekleştirdiği altıncı konseriydi. Bu konserle Joan Baez Türkiye’ye veda etti.

ABD’li folk müzik sanatçısı Joan Baez, 9 Ocak 1941’de doğdu. 3 oktavlık soprano sese sahip olan Baez, 17 yaşından beri devam ettirdiği müzik hayatına 30’u aşkın albüm, Türkçe de dahil 8 farklı dilde yaptığı onlarca şarkı sığdırdı.

Hayatı boyunca özgürlük ve insan hakları için mücadele yürüten Baez eserlerinde de ağırlıkla politik ve sosyal konuları işlemiş, 68 kuşağını şarkılarıyla etkileyerek, folk müziğin efsane ismi haline geldi.