Jaruselam Post: Olası bir Lübnan savaşında İsrail büyük kayıp verir

Düşürülen İsrail savaş uçağının ardından gelişmeleri değerlendiren Jaruselam Post gazetesi, olası bir Lübnan - İsrail savaşında, İsrail'in büyük kayıp vereceğini aktardı.

Jaruselam Post: Olası bir Lübnan savaşında İsrail büyük kayıp verir

Jaruselam Post gazetesi 16 Şubat tarihli sayısında Hizbullah ile yakın zamanda bir savaş yapılması ihtimaline işaret ederek, Lübnan’ı tehdit etmek yerine İran’ın hedef alınması tavsiyesinde bulundu.

Gazetede, ‘İsrail, Hizbullah tarafından kendisine binlerce füze atılmasını engellemek için İran’ın çeşitli şehirlerine saldırmalıdır.” ifadeleri yer aldı.

Gazete ayrıca İsrail kabinesine “Hizbullah’ın füze saldırılarına hedef olmadan önce, bu saldırıları engellemek için İran’ın Tahran gibi büyük şehirlerini hedef alın.” tavsiyesinde bulundu.

Jaruselam haberin devamında, “İsrail’in kuzeyinde bir savaş çıkması durumunda, Hizbullah’ın her gün binlerce uzun ve kısa menzilli füze fırlatarak İsrail’e karşı oluşturduğu tehdit vuku bulacak ve İsrail büyük oranda bir kayıp yaşayacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Gazetenin iddiasına göre, Hizbullah’ın 100- 120 bin füze stokunun amacı Lübnan’ı savunmak değil de İsrail’in İran’ın nükleer alt yapısına saldırmasını engellemektir.

Gazetede “İsrail’in Lübnan’ın saldırılarına vereceği cevap gelecek yıllarda İsrail’e karşı uluslararası camianın tepkisine neden olacak ve Hizbullah’ın Lübnan’ı kontrol altına almasını sağlayacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Jaruselam Post uluslararası camianın İsrail’in Lübnan karşıtı politikalarını kabul etmediğini belirterek, “Kuzeyde çıkacak bir savaştan kaçmak mümkün olmuyorsa, İsrail binlerce füze ile vurulmasını öngören korkunç senaryonun gerçekleşmesini engellemelidir.” ifadelerinde bulundu.

Gazetede “İsrail Hizbullah’ın kendisine yaptığı füze saldırılarının intikamını almak için İran’ın Tahran gibi büyük şehirlerini hedef almalıdır. Bu askeri tehditle birlikte İran halkının, liderlerinin politikalarına başkaldırmasını sağlayarak ülkede iç karışıklığa sebep olacak propagandalar yapılmalıdır.” ifadeleri yer aldı.

Jaruselam Post daha sonra Cumartesi günü Suriye-Filistin sınırında bir İHA’nın İsrail hava sahasını ihlal etmesi ve İsrail savaş uçağının Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürülmesi sonucu yaşanan krize işaret ederek “Bu konu, İran’ın tehditlerine yönelik tutumunu değiştirmesini sağlayacaktır.” dedi.