İzmir'deki şehir hastanesi işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi şantiyesinde sendika üyesi işçiler üç gündür sürdürdükleri mücadeleyi kazanımla sonuçlandırdı.

İzmir'deki şehir hastanesi işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

GAMA ve Türkerler Holding’in ortaklığıyla yapımı süren şehir hastanesi inşaatında çalışan 35 işçi gerekçesiz, üstelik içeride kalan maaşları da ödenmeden işten atıldı. Bunun üzerine işçiler haklarını almadan şantiyeyi terk etmeme kararı almıştı.

Konu ile ilgili İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) bir açıklama yaparak işçilerin tüm haklarının alındığını duyurdu.

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

 

“HAK VERİLMEZ ALINIR

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi şantiyesinde sendika üyesi işçi arkadaşlarımızın üç gündür sürdürdükleri mücadele kazanımla sonuçlandı.

İzmir’de GAMA ve Türkerler Holding’in ortaklığıyla inşaatı devam etmekte olan Bayraklı Şehir Hastanesi’nde 35 işçi arkadaşımız işten hiçbir gerekçe gösterilmeden çıkartılıp birikmiş ücretleri ödenmeden şantiyeden atılmaya çalışıldı.

Sendika üyesi işçiler birikmiş ücretlerini ve ihbar tazminatları almadan şantiyeyi terk etmeyeceklerini söyleyerek üç gündür şantiyede emeklerinin karşılığını almak için mücadele etti.

Bugün işçi arkadaşlarımızın tüm hakları alındı.

İnşaat işçisi sendikasıyla güçlüdür!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI”