İzmir'de okul müdürü karma eğitimi fiilen kaldırdı!

İzmir Buca'da bir imam hatip ortaokulunda okul müdürünün talimatıyla karma eğitimin fiilen kaldırıldığı, harem-selamlık şeklinde eğitim yapıldığı ortaya çıktı.

İzmir'de okul müdürü karma eğitimi fiilen kaldırdı!

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılması ve kapanmasına ilişkin esasların düzenlendiği yönetmelikte gericiliğin büyük “özlem”i olan karma eğitimin kaldırılmasına ilişkin büyük tepki çeken bir değişkliğe imza atmıştı. Yapılan değişiklikle nüfus ve öğrencinin az olduğu yerleşim yerlerinde düz lise, meslek lisesi ve teknik lisedeki programları tek lisede toplayan çok programlı liselerde kız ve erkek ayrı eğitim yapılmasının önü açılmıştı.

Okulların açılmasıyla birlikte karma eğitim tartışmaları yeniden başlarken, İzmir’de bir imam hatip ortaokulu müdürünün harem-selamlık eğitimi başlattığı ortaya çıktı.

İz Gazete’den Gülsen Candemir‘in haberine göre Buca Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu’nda karma eğitim fiilen kaldırıldı. Karma eğitimin fiilen kaldırılması, müdür Müjgan Mutlu’nun komşu bir okulun boş sınıf talebine verdiği “Dersliklerin kullanımı ile ilgili talebiniz incelenmiş olup belirtilen saatlerde kullanmadığımız dersliklerin bulunduğu katta üç kız sınıfımızın bulunmasından dolayı karma eğitime uygun olmadığı görülmüştür” yanıtıyla öğrenildi.

‘KIZ SINIFLARI VAR’ DİYEREK EGZERSİZE İZİN VERMEDİLER

Buca Kozağaç Ortaokulu binası yetersiz ve eski olduğu için, yıkılarak yenisinin yapımına başlandı. Bu nedenle okulun 900 öğrencisi yakında bulunan Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu binasına taşınmak zorunda kaldı. Okul binası sabahları 300 öğrenciyle imam hatip ortaokulu, öğleden sonra da 900 öğrenciyle Kozağaç Ortaokulu tarafından kullanılmaya başlandı.

İmam Hatip Ortaokulu’nun binasına taşınan Kozağaç Ortaokulu yönetimi, sabah saatlerinde egzersiz çalışması yapmak için okul idaresinden uygun boş sınıf talebinde bulundu. İmam Hatip Ortaokulu müdürü bu talebi “karma eğitime uygun olmadığı, istenen katta üç kız sınıfı olduğu” gerekçesi ile reddetti.