İzmir'de fırtına denizi taşırdı: Caddeler ve işyerleri sular altında

İzmir'de yağmur ve fırtına nedeniyle taşan deniz Kordon'u ve bölgedeki işyerlerini sular altında bıraktı.

İzmir'de fırtına denizi taşırdı: Caddeler ve işyerleri sular altında

İzmir’de etkili olan lodos nedeniyle deniz suları yükseldi, dalgaların boyu 4 metreye kadar çıkarken, rüzgarın hızı saatte 103.3 kilometreye ulaştı. Etkisi sahil kesiminde daha yoğun hissedilen lodos nedeniyle 11 ağaç devrildi. Yükselen deniz suyu, bazı bölgeleri su altında bıraktı.

Denizin taşması sonucu 1. Kordon, Gündoğdu Meydanı, Cumhuriyet Bulvarı’nda su taşkınları oluştu. Birçok mağazayı su basarken işyeri sahipleri suyun içeriye girmemesi için bariyerle önlem aldı. Kimi işyeri sahipleri ise ellerindeki fırçalarla işletmelerindeki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Araçların ve vatandaşların ulaşımda güçlük çekmesine neden olan fırtınada ilk tespitlere göre, Balçova, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Buca, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Gaziemir, Bayraklı ve Karataş’ta toplam 11 adet ağaç devrildi. Narlıdere ve Balçova’da devrilen ağaçların altında kalan iki araç kurtarıldı. Deniz suyunun aşırı yükselmesi nedeniyle Mavişehir Balıkçı Barınağı ile Konak ve Alsancak Vapur iskelelerinde taşmalar yaşandı.

Fırtına, deniz ulaşımının da aksamasına neden oldu. Kentteki yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi.