İzmir'de aday adayı olmak için 62 CHP'li görevlerinden istifa etti

CHP'nin İzmir İl Başkanlığı'nda Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere aday adayı olmak isteyen 62 kişi partilerindeki görevlerinden istifa etti.

İzmir'de aday adayı olmak için 62 CHP'li görevlerinden istifa etti

CHP’nin İzmir İl Başkanlığı’nda Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere aday adayı olmak isteyen 62 kişi partilerindeki görevlerinden istifa etti.

İzmir CHP İl Başkanlığı, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını almaya başladı. İl ve ilçe örgütlerinde görev yapan partililerden aday adayı olmak isteyenler ise 12 Ekim Cuma günü görevlerinden istifa etti.

İzmir’de 12’si ilçe başkanı olmak üzere toplam 62 kişi, belediye başkan aday adaylığı için istifalarını sundu. Yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri için belirlenen istifa tarihi, 12 Ekim Cuma günü sona erdi. Görevi bırakanlar arasında Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Canbaz, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener yer aldı.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ise, belediye meclis üyesi olmak için başkanlıktan istifa etti. Belediye başkan aday adayı olmak için görevi bırakan Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek ise yaptığı bazı görüşmelerin ardından başvuruda bulunmadı. İlçe başkanlarının yanı sıra CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci ile İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay da aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Adaylıkta son başvuru tarihi ise 19 Ekim Cuma olarak belirlenirken, 62 kişi aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.