İZBAN'da grev kararı asıldı

İzmir Banliyö Sistemi AŞ'de (İZBAN), ücretlerde anlaşılamaması üzerine alınan grev kararı bugün Alsancak İstasyonu'na asıldı.

İZBAN'da grev kararı asıldı

İzmir’in şehir içi ulaşımındaki en büyük yükü taşıyan İZBAN’da 338 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine alınan grev kararı bugün Alsancak İstasyonu’na asıldı.

İşverenin yüzde 12 ile 16 arasındaki zam teklifine karşı, Türk-İş’e bağlı Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) yüzde 28 zam talebinde bulundu. 2 yılı kapsayan ve 63 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesi taslağında, taraflar 39 madde üzerinde anlaşmaya vardı. Ancak ücret ile ilgili maddelerde anlaşma sağlanamadı. Sendika ile işveren arasında günler süren görüşmeler, arabulucu aşamasında da sonuç vermedi. Demiryol-İş bunun üzerine grev kararı aldı.

“ZENGİNLER KULÜBÜ ÜYELİĞİ DEĞİL HUZURLU ÇALIŞMA İÇİN”

Grev kararı bugün Alsancak İstasyonu’na asılırken burada bir basın açıklaması yapan Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Eryüz, “Biz İZBAN işçisine sınıf atlatıp zenginler kulübü üyeliği sağlamıyoruz. Günde 300 bin kişiye işine, okuluna, hastaneye ulaştıran İZBAN çalışanları olarak huzurlu bir şekilde çalışacağımız ücret talebimiz var” dedi. Eryüz, başlangıç tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak olan grevin yapılmaması için son güne kadar gece gündüz müzakereye açık olduklarını belirterek işvereni taleplerini kabul etmeye çağırdı.

Grev ilanı asılışından itibaren tarafların görüşme yapmaları için 60 günlük yasal süreleri bulunuyor. Bu süre içinde uzlaşma olmaması halinde işçiler istedikleri tarihtte grev kararını uygulamaya başlanabilir.