'İyi Parti'li Koray Aydın: “Zaruri olarak Millet İttifakı'na evet dedik, sol sol ile ittifak kursun”

Koray Aydın: "İrade bizde olsaydı, Millet İttifakı'nı kurmazdık; Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak kurardık"

'İyi Parti'li Koray Aydın: “Zaruri olarak Millet İttifakı'na evet dedik, sol sol ile ittifak kursun”

24 Haziran korsan seçimlerinde Cumhur İttifakı’na alternatif olarak kurulan ‘Millet İttifakı’, seçimlerin hemen ardından CHP haricindeki diğer bileşenlerinin ittifakın sona erdiğini birer birer deklare etmeleriyle son bulmuştu.

‘İyi Parti’ Sözcüsü Aytun Çıray seçimlerin hemen ardından toplanan parti toplantısında alınan kararı “Seçimlerin tamamlanması ile birlikte bu ittifaka gerek kalmamıştır” sözleriyle ittifakın sona erdiğini belirtmişti.

Seçim sürecinde solun bir bölmesinden de sempati kazanan sağcı ‘İyi Parti’ seçimlerin hemen ardından AKP’ye göz kırparak ‘MHP’ye gerek yok, ittifak için biz varız’ mesajı vermişti. Partinin kurucuları arasında yer alan ve meclise vekil olarak girmeyi başaramayan Mehmet Aslan “AK Parti çıkıp doğru bir şey savunuyorsa, söylediği şey millet için faydalı bir şeyse ona destek olacak” diyerek partilerinin “devletin bekası” için AKP ile birlikte yapmayacakları şeyin olmadığını dile getirmişti. Yine partinin Konya Milletvekili  MHP ile AKP’nin sorun yaşaması durumunda fırsatı değerlendireceklerini ifade etmek için “AK Parti çıkıp doğru bir şey savunuyorsa, söylediği şey millet için faydalı bir şeyse ona destek olacak” sözlerini sarf etmişti.

‘Millet İttifakı’nda yer aldıkları için pişman

Son olarak Habertürk TV’de Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan ‘İyi Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “İrade bizde olsaydı, Millet İttifakı’nı kurmazdık; Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak kurardık” sözleriyle seçim sonrası yapılan salvoların yerini pişmanlığın aldığını gösterdi.

Partisinin vekillerinin eski genel başkanları Bahçeli’nin elini sıkmalarıyla ilgili olarak ise “Devlet Bahçeli İYİ Partililerin elini sıktı. Demek ki Bahçeli de söylediklerinden pişman olmuş. Devlet Bey daha önce bütün dediklerini ve yaptığı bütün suçlamaları unutarak bize bir el uzatmış oldu” dedi.

“Sol sol ile ittifak kursun”

Solda da heyecan yaratan ikinci bir sağ cephe olarak doğan ve hızla yerinde yeller esen Millet İttifakı’nın faşist bileşeni ‘İyi Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı, Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili konuştuğu bölümde Millet İttifakı’na zaruretten girdiklerini, tercihlerinin solun sol ile ittifak yapması şeklinde olduğunu, ancak iradenin kendilerinde olmadığını, “Abdullah Gül aday olmasın diyenlerden biriyim. Çatı aday ile seçim kazanmak mümkün değil, doğru da değil. Sol sol ile ittifak kursun dedik. Bununla yola çıktık. Daha sonra çok farklı gelişmeler oldu, o gelişmeler bizim zaruri olarak Millet İttifakı’na evet dememize neden oldu. İrade bizde olsaydı, Millet İttifakı’nı kurmazdık; Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak kurardık” sözleriyle belirtti.