İYİ-SEN'den genel kurul sonrası önemli çağrı

İYİ-SEN geçtiğimiz Pazar Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Gerçekleşen Kurul ardından bir çağrı yayımlandı.

İYİ-SEN'den genel kurul sonrası önemli çağrı

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında sendikalaşma kararı alarak yoluna devam eden İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Pazar günü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Genel kurul sonrası sendikadan yapılan çağrı açıklamasında, her şantiyede bulunan inşaat işçisine ulaşarak bu sömürüye ve iş cinayetlerine dur demek için mevcut birliği daha da büyütmek gerektiği belirtildi.

“Kaderimizi patronların eline bırakmamalıyız.” denilen açıklamada, tüm inşaat işçilerine İYİ-SEN’e üye olma çağrısında bulunuldu.

İYİ-SEN’in çağrısı şöyle:

Şantiyelerde en kötü koşullarda çalışıp en kötü yemeklerle beslenip insanlık onuruna yakışmayan koğuşlarda barınıyoruz. Patronların işçi sağlığını ve iş güvenliğini maliyet hesabı görmesi nedeniyle şantiyelerde iş cinayetlerine kurban gidiyoruz.

Bu şartlarda çalıştığımız yetmiyormuş gibi ücretlerimiz eksik ödeniyor ya da hiç ödenmeden ansızın şantiyenin kapısında kendimizi buluyoruz. Sigorta primlerimiz eksik yatırılıyor, asgari geçim indirimlerimiz (AGİ) ise ödenmiyor.

Sorunlarımız konuşmak ile bitmez. Sorunlarımız inşa ettiğimiz gökdelenler kadar büyük. Ama artık herkesin bildiği sorunlarımızı konuşmayı değil çözümünü aramalıyız. ?

İnşaatta artık bir gün ben de ansızın işsiz kalır mıyım ya da aylarca birikmiş maaşımı istersem patron benim haklarımı vermeden kapının önüne koyar mı? Şantiyelerde birçok arkadaşım yaşamını yitirdi, sıra bende mi gibi soruları sormak yerine çözüm aramalıyız.

Biz bu çözümün hangi şantiyede olursa olsun aynı dertlerden ve sorunlardan yaka sirken inşaat işçilerinin birlikte vereceği mücadeleden geçtiğine inanıyoruz.

Bu inançla 24 Eylül 2017 tarihinde, yani altı ay önce, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nı (İYİ-SEN) kurduk. Pazar günü de sendikamızın genel kurulunu gerçekleştirdik. Kısa sürede çalıştığımız birçok şantiyede haksızlıklara karşı mücadele verdik ve kazanımlar elde ettik. Sesimizi tüm çalıştığımız şantiyelerde duyurmak, her şantiyede bulunan inşaat işçisi arkadaşlarımıza ulaşmak, bu birliği büyütmek ve artık bu sömürüye ve iş cinayetlerine dur demek için bu yapıyı daha da büyütmeliyiz.

Kaderimizi patronların eline bırakmamalıyız.

Sen de bizim gibi düşünüyorsan bu mücadeleyi büyütmeye İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’na (İYİ-SEN) üye olmaya çağırıyoruz.

İletişim: 0506 989 49 54

Adres: Mecidiyeköy Mahallesi Kervangeçmez Sokak No:10/2 ŞİŞLİ/İSTANBUL

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İNŞAAT İŞÇİLERİNE ÇAĞRI

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLER SENDİKASI (İYİ-SEN) Pazar günü genel kurulunu delegeleriyle gerçekleştirdi. Genel kurul sonrası tüm delegeler İnşaat İşçilerine Çağrıda bulundu.İLETİŞİM: 0506 989 49 54

Gepostet von İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası am Montag, 2. April 2018