İYİ-SEN'den '3. havalimanında anlaşma sağlandı' haberleri üzerine açıklama

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üçüncü havalimanı direnişinde işçilerin taleplerinin örgütlülük sağlanmadan karşılanmayacağına vurgu yaparak, "Üçüncü havalimanında mücadele devam ediyor" dedi.

İYİ-SEN'den '3. havalimanında anlaşma sağlandı' haberleri üzerine açıklama

İstanbul’daki 3. havalimanı şantiyesinde insanlık dışı çalışma koşullarına karşı başlayan direnişle ilgili olarak yaygın medyada, işverenle yapılan görüşmede “anlaşma” sağlandığı haberleri yayınlandı. Ancak İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), görüşmede işçilerin taleplerinin yerine getirileceğini taahhüt edilmesiyle birlikte, bunun ancak işçilerin örgütlü gücüyle hayata geçebileceğine vurgu yaparak “Mücadele devam ediyor” açıklamasında bulundu.

İYİ-SEN açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Üçüncü havalimanında mücadele devam ediyor 

Bugün başlayan üçüncü havalimanındaki direniş, şantiyede çalışan işçilerin en temel hakları olan barınma, ulaşım, yemek ve güvenli çalışma taleplerini içeriyordu.

İş bırakma eylemimiz yüzlerce işçinin sabahtan itibaren patron baskısına rağmen kararlılıkla devam ederken, bu kararlılık sonucunda patronun işçilerle masaya oturmasını sağladı.

İşçilerden oluşan bir heyet şantiye yönetimine aralarında barınma, ulaşım, yemek ve güvenli çalışma konularını da içeren 15 maddelik bir teklif sunuldu.

İşçilerin bu taleplerini kabul eden patron, en kısa sürede bu istekleri yerine getireceğini taahüt etti.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası olarak gerek 3.havalimanı şantiyesinde, gerekse de diğer şantiyelerde yaşadığımız deneyimlerin ışığında bu taahütün ancak işçilerin örgütlü gücü sonucunda yerine getirileceğini biliyoruz.

Üçüncü havalimanı şantiyesindeki direnişin kazanım elde edebilmesinin ve şantiyedeki şartların iyileşmesinin tek yolu işçilerin örgütlülüğünün güçlenmesinden geçmektedir.

Bu nedenle işyerinde patronun sözlerini izleyecek bir şantiye komitesi mutlaka kurulmalı ve tüm kısımlarda komiteler aracılığıyla örgütlülük sürdürülmelidir.

İYİ-SEN, patronlara karşı inşaat işçilerini bir kez örgütlenmeye çağırırken, “gücümüz birliğimizden gelir” sözünü hatırlamaktadır.

Üçüncü havalimanında da, diğer şantiyelerde de inşaat işçisi örgütlü gücüyle kazanacak!

3. havalimanında eylem devam ediyor.

 

 

3. havalimanında getirilen ek TOMA’larla, polis ve jandarmanın operasyona hazırlandığı iddia edildi.