İYİ-SEN: Suudi Arabistan'da grevdeyiz!

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası grevde.

İYİ-SEN: Suudi Arabistan'da grevdeyiz!

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Suudi Arabistan’daki Türk işçilerin greve çıktığını açıkladı.

Çalıştıkları şantiyelerde çalışma koşullarının kötü olduğunu belirten işçiler, ücretlerinin de ödenmediğini belirtiyorlar.

Yapılan açıklama şöyle:

MNG bünyesinde faaliyet gösteren Mapa inşaatın Suudi Arabistan Cidde Konut Projesi’nde çalışan inşaat işçileri grevde.

Cidde Konut projesi başladığı günden itibaren birçok ulustan inşaat  işçisinin kötü koşullarda çalıştırıldığı bu yetmezmiş gibi ücretlerinin ödenmediği bir köle kampı.

İki ay önce inşaat işçilerinin emeğini gasp eden MAPA firması sendikamızın öncülüğünde 6 günlük grev gerçekleştirdi. Grevimiz firma yetkililerinin geriye dönük maaşları ödeyerek işçilere bu sorunun tekrarlanmayacağının sözünü vermesiyle sonlandırılmış eğer problem devam ederse işçiler tekrar greve çıkacağını ilan etmişti.

Bugün Mapa firması en temel hak olan ücretleri ödemeyerek inşaat işçilerinin alın terini, emeğini gasp etmeye devam ediyor.

Dün akşam şantiyede işçi arkadaşlarımız yaptıkları toplantıda grev kararı almış. Sabah hem Türkiye’den çalışmaya giden inşaat işçileri hem de başta Pakistanlı işçiler olmak üzere kamp kapılarını tutarak grev ilan edildiğini bildirmiştir.

Sendikamız Cidde şantiyesine Türkiye’den çalışmaya giden üyelerinin hem de şantiyede çalışmakta olan tüm ulustan işçilerin haklarını alana kadar mücadele edecektir.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası