İYİ-SEN: İnşaat işçisi kölelik düzenini yıkacak!

29 Ekim’de açılışı yapılan 3. havalimanında işçilere yönelik hak gaspları ve insanlık dışı tutum devam ediyor.

İYİ-SEN: İnşaat işçisi kölelik düzenini yıkacak!

29 Ekim’de açılışı yapılan 3. havalimanında işçilere yönelik hak gaspları ve insanlık dışı tutum devam ediyor.

Şantiyede DSG İnşaat bünyesinde çalışan 150 işçi dün aylardır ödenmeyen maaşlarının ödenmesini talep ettiler. Ardından DSG İnşaat 35 işçiyi şantiyeden attılar. Konuyla ilgili İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Krizi fırsata çevirip inşaat işçisinin emeğini sömüren ve şantiyenin kapısına atan patronlardan hesap soracağız. Ne bugün işlediğiniz suçlar ne de dün işlediniz suçlar yanınıza kâr kalmayacak.” denildi.

İYİ-SEN’den yapılan açıklama şöyle:

KÖLELİK DÜZENİ YIKILACAK

3.Havalimanı’nda gecenin soğuk saatlerinde aylardır birikmiş ücretlerini alamayan ceplerinde memlekete dönecek yol parası olmayan inşaat işçileri bavullarıyla birlikte üstlerinde battaniyelerle şantiyenin kapısının önüne atıldılar.

Geçtiğimiz haftalarda konkordato ilan eden DSG firmasında çalışan 150 işçi arkadaşımız aylardır biriken ücretlerini dün talep ettiler. Yüklenici firma olan İGA işçilere bizde hiçbir alacağınız yok bizi ilgilendirmez diyerek işçi arkadaşlarımızın kaldıkları koğuşların anahtarlarını alıp işçilere şantiyeyi terk etmelerini aksi halde jandarma zoruyla çıkaracakları tehdidinde bulundular.

İşçi arkadaşlarımız emeklerinin karşılığını almadan şantiyeden ayrılmayacaklarını firmaya bildirdiler. İşçi arkadaşlarımızın bu kararlılığından sonra İGA otobüs getirerek işçi arkadaşlarımızı şantiyenin başka bölgesine taşıdı. Yaklaşık 35 işçi arkadaşımızı ise gece saatlerinde şantiyeden attılar. Şantiyeden atılan işçi arkadaşlarımız haklarını alana kadar Akpınar kampının girişinde bekleme kararı aldı. Firma yetkilileri işçi arkadaşlarımızın bu kararından sonra otobüs getirerek işçi arkadaşlarımızı şantiye içerisine tekrar aldı.

Firma yetkilileri ve kapı kulları işçi arkadaşlarımız otobüse bindikten sonra sendika yöneticilerimizin fotoğraflarını çekip tehdit etti. İşçilerin taşeronunu uyararak işçileri sendikadan uzak tutmalarını tembihledi.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası olarak patronları uyarıyoruz!

Krizi fırsata çevirip inşaat işçisinin emeğini sömüren ve şantiyenin kapısına atan patronlardan hesap soracağız.

Ne bugün işlediğiniz suçlar ne de dün işlediniz suçlar yanınıza kâr kalmayacak.

İnşaat işçisi kölelik düzenini yıkacak!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI