'İyi Parti'li Türkkan: CHP'den bize oy gelmedi, hiç bir partiyle ittifak yapmayacağız

'İyi Parti' Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, partisinin yerel seçime kendi adaylarıyla seçime gireceğini ve hiçbir parti ile ittifak yapmayacağını açıkladı.

'İyi Parti'li Türkkan: CHP'den bize oy gelmedi, hiç bir partiyle ittifak yapmayacağız

‘İyi Parti’ Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, partisinin yerel seçime kendi adaylarıyla seçime gireceğini ve hiçbir parti ile ittifak yapmayacağını açıkladı.

Partisince Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkkan, 24 Haziran seçimlerinde partilerine en az oy desteğinin CHP’den geldiğini öne sürdü. CHP’nin oylarının büyük oranının HDP’ye gittiğini iddia eden Türkkan, şunları kaydetti:

“CHP ile ittifak çok istediğimiz bir şey değildi. 15 vekili bize vermediler, demokrasiye verdiler. Biz onları ne grubumuza aldık ne de görev verdik. Demokrasinin arızasını giderdiler. O da bir siyasi partinin üzerine düşen bir vazifedir.” dedi.

Türkkan, ittifak konusuna ilişkin, “İttifakımız bundan sonra bir kişi ile olacak; o da milletle. Onun dışında ittifak söz konusu değil. İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır.” ifadelerini kullandı.