'İyi Parti'li Mehmet Aslan: Sağ partiyiz, AKP'nin tek alternatifiyiz

Meral Akşener'in partisinin "popüler" yüzü Mehmet Aslan, "AKP'nin tek alternatifi" olduklarını öne sürerken, bunu "sağcı" olmalarına dayandırdı.

'İyi Parti'li Mehmet Aslan: Sağ partiyiz, AKP'nin tek alternatifiyiz

‘Muhalefet partisi oldukları’ iddiasıyla sık sık Halk TV ekranlarına taşınan Türkiye sağının yeni partisi ‘İyi Parti’lilerin son örneği Mehmet Aslan oldu.

Partinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mehmet Aslan, Halk TV’de yaptığı açıklamada partisinin “AKP’nin tek alternatifi” olduğunu öne sürerken, buna gerekçe olarak da “sağcı” olmalarını gösterdi.

CHP’nin yayın organında Çağlar Cilara’nın konuğu olan Aslan, “İyi Parti, Ak Parti’nin tek alternatifidir. Türkiye’de bir iktidar değişimi olursa ancak İyi Parti iktidar olur. İktidar değişimi ancak sağ parti ile olur, milliyetçi muhafazakar bir parti ile olur. Ak Parti hep CHP’ye vuruyor ve karşısında rakip olarak CHP’yi istiyor. Ak Partili şunu diyor; e ne yapalım, her şey kötü ama gidip CHP’ye mi oy vereceğim. O yüzden bize sataşmıyor, hep ötelemeye çalışıyor” dedi.

Tavizsiz gericiliği ve piyasacılığıyla 16 yıllık AKP iktidarında Türkiye’ye yıkım yaşatan sağ siyasetin ‘İyi Parti’ aracılığıyla bir kez daha “umut” olarak pazarlanması tepkiye yol açtı.