'İyi Parti'de toplu istifalar başladı

'İyi Parti' Kırıkkale teşkilatında, parti üyesi, delege ve yöneticilerden oluşan yaklaşık 100 kişinin partilerinden istifa ettiği bildirildi.

'İyi Parti'de toplu istifalar başladı

CHP’nin ’15 vekil’ transferiyle seçime girme hakkı kazanıp Meclis’te 42 vekille temsil edilen sağcı ‘İyi Parti’de Özcan Yeniçeri, Ali Aydın, Yusuf Halaçoğlu gibi kurucu isimlerden sonra İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da istifa ederek MHP’ye geçmişti.

Arkaz’ın MHP’nin sandalye sayısını 50’ye çıkaran, ‘İyi Parti’ninkini ise 41’e düşüren bu kararı sonrası partide kitlesel istifalar da gelmeye başladı.

Partinin Kırıkkale teşkilatında, parti üyesi, delege ve yöneticilerden oluşan yaklaşık 100 kişinin partilerinden istifa ettiği bildirildi.

Partinin üst kurul üyesi ve il genel sekreteri Erdal Bütün yaptığı açıklamada, “Ülkemizin keskin bir virajdan geçtiği bu günlerde, ülkemizin içerisinde bulunduğu ve uzun zamandır sürüklendiği gidişten kurtulması için bir umut olarak gördüğüm İYİ Parti’nin kuruluşundan bu güne kadar maddi ve manevi her türlü fedakarlığı en üst seviyede gösterdik. Partideki huzursuzluk ve tepkiler genel seçimlerle birlikte başladı. Demokrasiye inanmış insanlar olarak, fikrimizin sorulmadığı, mutlak itaatin esas alındığı bir yönetim şeklini kabullenmemiz mümkün değildir. Liyakatin ve ahde vefanın olmadığı bir yapının içerisinde katkı sunamayacağım için partideki tüm görevlerimden yaklaşık 100 arkadaşımızla birlikte istifa etmeyi uygun gördük.” ifadelerini kullandı.