'İyi Parti'de 3 kritik isim istifa etti

İyi Parti'nin kurucu üyeleri Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu istifa etti.

'İyi Parti'de 3 kritik isim istifa etti

‘İyi Parti’nin kurucu üyelerinden Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu’nun görevlerinden ve partilerden istifa ettiği duyuruldu.

İstifa edenler arasında yer alan Yusuf Halaçoğlu’nun Afyonkarahisar’daki parti kampında Meral Akşener’e yönelik sert eleştiriler yaptığı ortaya çıkmıştı.

Üç ismin düzenlediği ortak toplantısında konuşan Halçoğlu, “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz.” dedi.

Halaçoğlu, MHP’ye dönmeyeceklerini de açıkladı.

“AKŞENER BİZE HABER VERMEDİ”

Nevzat Bor ise, Meral Akşener’in kendilerine haber vermeden ‘Millet İttifakı’na katıldığını söyledi. Bor, “Akşener Afyon’da bu hataları kabul etti, ‘Neden yaptığımı da bilmiyorum’ dedi. Türkiye’de bir partinin genel başkanı olan kişinin bulunmaz hint kumaşı gibi görülmesinden bıktık. Kaybetmesine rağmen kaybedişi asla kabul etmeyen bir güruh oluştu” ifadelerini kullandı.