'İyi Parti' yönetiminden 'kurultay' açıklaması

'İyi Parti' Sözcüsü Aytun Çıray, Meral Akşener'in Genel Başkanlığı bırakma açıklamasıyla ilgili olarak, "Hepimizin imzalarıyla Sayın Genel Başkanı olağanüstü kurultayda aday göstereceğiz. Ağustos ayı içinde büyük kurultayı yapma kararı alınmıştır" dedi.

'İyi Parti' yönetiminden 'kurultay' açıklaması

‘İyi Parti’ Sözcüsü Aytun Çıray, Meral Akşener’in Genel Başkanlığı bırakma açıklamasıyla ilgili konuştu. Aytun Çıray, “Hepimizin imzalarıyla Sayın Genel Başkanı olağanüstü kurultayda aday göstereceğiz. Ağustos ayı içinde büyük kurultayı yapma kararı alınmıştır” açıklamasında bulundu.

Çıray, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya da yanıt verdi. “Sayın Bahçeli demokrasi konusunda en son konuşacak adamdır.” diyen Çıray, “Sayın genel Başkanımızla aralarında büyük bir fark vardır. Birisi kongrelerden korkar birisi kendisi çağrı yapar” ifadelerini kullandı.

Çıray’ın açıklamaları şöyle:

“YÜZDE YÜZ KARARLA ALINDI”

Biliyorsunuz bir çalıştay yapıldı. Bu toplantının son gününde yönetime eleştiriler ve takdirler söylendi. Sayın Genel Başkan Türk siyasi tarihinde pek az görülecek şekilde esasen başarılı olmamıza rağmen kendi koyduğu hedefler ulaşamadığı için İYİ Parti’yi olağanüstü büyük kurultaya davet etti. Bu kararı aldı. Bu diğer liderler için bir ders olmalı diye düşünüyoruz. Bu açıklamasından sonra Genel Başkan tweet atarak aday olmayacağını ifade etti. Bu kendi beyanlarıdır ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade hepimizin imzalarıyla Sayın Genel Başkanın olağanüstü kurultayda genel başkan adayı gösterilmesidir. Ağustos ayı içinde büyük kurultayı yapma kararı alınmıştır. Yüzde yüz kararla bu toplantı kararı alınmıştır.

MHP’nin açıklaması

Sayın Bahçeli demokrasi konusunda en son konuşacak adamdır. Sayın genel Başkanımızla aralarında büyük bir fark vardır. Birisi kongrelerden korkar birisi kendisi çağrı yapar. Sayın Bahçeli’nin bu çağrılarını sıtma nöbeti olarak değerlendiriyorum. Bizim bir terbiyemiz var başka partilerin siyasi içişlerine karışmayız. Diğer partilerden de aynısını bekliyoruz.