'İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı' gerekçesiyle gözaltına alındı

KHK ile işten çıkarıldıktan sonra yaklaşık 1 yıldır oturma eylemi sürdüren Mimar Alev Şahin "İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı" gerekçesiyle gözaltına alındı.

'İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı' gerekçesiyle gözaltına alındı

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevliyken KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin, 2017 Ocak ayından bu yana Düzce şehir merkezi Spor Sokak üzerinde “İşimi Geri İstiyorum” diyerek oturma eylemi yapıyordu.

Dün yandaş Türkiye Kamu-Sen sendikasının Düzce Şubesi üyeleri, Afrin operasyonuna destek amacıyla Alev Şahin’in eylem yaptığı ve basın açıklamaları için izin verilen yere geldi. Açıklamadan önce sendika üyeleri, İstiklal Marşı okudu. Mimar Alev Şahin ise, marşa eşlik etmeyerek oturma eylemine devam etti.

Durumun yerel basında Alev Şahin’in hedef gösterilerek yer almasının ardından harekete geçen Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Alev Şahin ve yanında bulunan Yetice Akalindamar hakkında ‘İstiklal Marşı’nın alenen aşağılama’ suçlaması ile soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri gece saatlerinde Alev Şahin ve Yetice Akalindamar’ı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Alev Şahin ve Yetice Akalindamar adliyeye sevk edildi.