İstifa çağrısı yapılan Kılıçdaroğlu ile ilgili yeni gelişme

Seçim sonuçlarının ardından istifa edeceği söylentileri konuşulan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bugün açıklama yapacağı belirtildi.

İstifa çağrısı yapılan Kılıçdaroğlu ile ilgili yeni gelişme

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından gözlerin çevrildiği adreslerden biri de önceki seçimlere göre oyunu yaklaşık 2,5 puan düşüren ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 8 puan gerisinde kalan CHP oldu.

Muharrem İnce’nin dünkü basın açıklamasında “Yüzde 30 barajını yıktık, yüzde 50’yi de yıkarız. Bana derlerse yürü önümüzden ben hazırım” açıklaması parti içini hareketlendirdi. Seçim sonuçlarından memnun olmayan ve İnce’yi destekleyen çok sayıda partili de CHP yönetimini istifaya çağıran açıklamalarda bulundu.

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun bugünkü MYK’nın ardından kurultay çağrısı yaparak görevini İnce’ye devretme kararı alabileceği iddiaları dillendirildi. Ancak parti kurmayları gelinen aşamada bir istifa ya da yeni bir genel başkanlık yarışını beklemediklerini dile getirdi. MYK toplantısında seçim sonuçlarının ayrıntılı olarak masaya yatırılacağı kaydedildi.

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bugünkü MYK toplantısı sonrası saat 14:00’te açıklama yapacağı duyuruldu.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/26/tuncay-ozkandan-kilicdaroglu-istifa-edecek-iddiasina-iliskin-aciklama/