İşte Alparslan Kuytul'a yapılan suçlamalar ve istenen ceza

Furkan Vakfı'na yönelik operasyonda gözaltına alınan kurucu başkan Kuytul hakkında kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İşte Alparslan Kuytul'a yapılan suçlamalar ve istenen ceza

Adana’da yapılan operasyonda 24 vakıf görevlisiyle gözaltına alınarak emniyetteki sorgusu devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul hakkında daha önce yürütülen soruşturmalar kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından 7 yıl hapis cezası isteniyor.

Cumhuriyet savcılığınca, ihbarlar doğrultusunda Kuytul hakkında daha önce “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından başlatılan soruşturmalar tamamlanıp 2 ayrı iddianame hazırlandı.

AA’nın haberine göre, Adana 2. ve 22. Asliye Ceza Mahkemelerince kabul edilen iddianamelerde Kuytul için 7 yıl hapis cezası istendi.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki iddianamede, Kuytul’un video paylaşım sitesinde 1 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan konuşmasında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği ifade edildi.

Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede ise Kuytul’un vakfa ait sosyal paylaşım sitelerine yüklenen video görüntülerinde, 15 Temmuz  darbe girişimini destekler mahiyette açıklamalar yaptığı iddia edildi.

İddianamede, Kuytul’un konuşmalarında darbe girişimi sonrası tutulan demokrasi nöbetlerine de tepki gösterip “Demokrasi dediğiniz zaman tüm haramları da kabul etmiş oluyorsunuz. Ben söylüyorum kim demokrasi için sokaklara çıkarsa gayri İslami bir düzeni savunmuş olur. Bunun da hesabını Allah’a verir.” diyerek “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” aktarıldı.