İşte 46 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havalimanı saldırısında istenen cezalar...

46 kişinin yaşamını yitirdiği  bombalı saldırıya ilişkin davada 6 sanığa 46 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

İşte 46 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havalimanı saldırısında istenen cezalar...

Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran 2016 tarihinde IŞİD’in gerçekleştirdiği ve 46 kişinin yaşamını yitirdiği  bombalı saldırıya ilişkin 36’sı tutuklu 4’ü firari 46 sanık hakkında açılan davada mütalaa verildi.

Savcı, 6 sanığın 46’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 150’şer yıldan 3 bin 371’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi’nin karşısında bulunan binada görülen 6. duruşmada 36 tutuklu sanık ve terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları ile saldırıda yaralananlar “şikayetçi” sıfatıyla katıldı. Yabancı uyruklu sanıklar için Rusça ve Arapça tercümanlar da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazır olduğunu söyledi. Savcısı 28 Haziran 2016 tarihinde IŞİD’in gerçekleştirdiği saldırıda 46 kişinin hayatını kaybettiğini, 163 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

SAVCI 6 SANIĞA 46’ŞAR KEZ MÜEBBET İSTEMİ

Savcı, tutuklu sanıklar Rıza Coşkun, Levent Uysal, Ahmet Kaplan, Eyüp Demir, Ahmet Dizlek ve Djamel Slimanı’nin “Anayasayı ihlal”, “Tasarlayarak kasten öldürmek”, “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, “Nitelikli mala zarar verme” ve “Örgüt üyeliği” suçlarından toplam 46’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 2 bin 150’şer yıldan 3 bin 371’er yıla kadar hapis çarptırılmasını talep etti.

15 SANIĞIN ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇUNDAN 15’ER YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

15 tutuklu sanığın “Örgüt üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapsini talep eden savcı, 21 sanığın ise cezalandırılmasına yeterli delil elde edilemediğinde tüm suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verilmesini talep etti. Savcı, hakkında yakalama kararı bulunan 4 sanığın ise dosyasının ayrılmasını istedi.